Още с първия геймплей, който Warhorse показаха, беше ясно, че

...
Още с първия геймплей, който Warhorse показаха, беше ясно, че
Коментари Харесай

Продуцентът на Kingdom Come: Deliverance изрази съжаление за ранната премиера на играта

Още с първия геймплей, който Warhorse демонстрираха, беше ясно, че Kingdom Come: Deliverance няма да е елементарна игра. Ролевото премеждие на чешкото студио се отличава с извънредно хубав и разнороден свят, забавни механики и мнозина я дефинираха за пълноценна ААА игра, въпреки че самите ѝ създатели упорстват, че като без значение студио, заглавието не е ААА игра. Това и други неща показа изпълнителният шеф на Kingdom Come: Deliverance Мартин Клима в полемика, оповестена на формалния уебсайт на играта.

По отношение на определянето на играта за ААА игра, Клима показва, че една от основните характерности, които отличават огромните игри през днешния ден е, че те постоянно гледат да щадят играещите и са ориентирани по-скоро към по-несериозните геймъри. В същото време, за него KCD не е и напълно инди игра. „Не виждам Kingdom Come: Deliverance на една повърхност с Assassin’s Creed или Shadow of War. Просто не разполагаме с ресурсите да създадем такава игра. Но и не виждам на нея и като на инди игра. Тенденцията, която следя в „истинските“ ААА игри, като тези, които загатнах преди малко, е, че те стават все по-щадящи играещия, по-добре позиционирани за тези, които не отдават толкоз значение и време на игрите. И вследствие на това се получават игри, „които се играят сами“. Имате всички тези маркери, подканяния и потребни препоръки, тъй че да не ти се постанова да мислиш какво следва“, изяснява Клима.

„От друга страна, при инди игрите, следим наклонност за по-голяма автентичност и по-малко щадене на играещия, само че защото става дума за компании, които разполагат с дребен бюджет, те избират по-прост формат – доста от тях са или 2D платформъри или такива с отвесна вероятност на камерата. KCD е опит за обединяване на двете: в душата си това си е инди игра – по-хардкор, по-изискваща, по-брутална, само че с визията и продуктовите качества на ААА игра“, прибавя той.

Един огромен или по-скоро голям брой дребни проблеми споходиха играта при дебюта ѝ – не един и два бъга и неточности, които съществено повлияха на отношението на някои медии към нея, а евентуално и на продажбите, въпреки че както стана ясно, към този момент се движат чудесно. Тази тематика не беше подмината от Клима. „Признавам си почтено, че ми се желае да разполагаме с повече време за „изглаждане“ на играта преди да я пуснем. Това заслужава една ААА игра.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР