Още с първата си поява на Евро 2020 Кристиано Роналдо

...
Още с първата си поява на Евро 2020 Кристиано Роналдо
Коментари Харесай

Роналдо счупи 4 рекорда в първия си мач на Евро 2020

Още с първата си поява на Евро 2020 Кристиано Роналдо се трансформира във футболист №1 в историята на европейските шампионати по футбол. Капитанът на защитаващия купата си от 2016 година отбор на Португалия можеше да усъвършенства четири върха по време на XVI шампионат на Стария континент и го направи още в откриващата среща от група F против Унгария.

36-годишният голмайстор означи две попадения за триумфа с 3:0 на ст. " Ференц Пушкаш " в Будапеща и към този момент има общо 11 гола, с което оглави еднолично безконечната класация. Досега Кристиано делеше първото място с френската легенда Мишел Платини с 9 попадения.

Извеждайки " мореплавателите " с капитанската лента, Роналдо се трансформира в първия футболист в историята с мачове на пет разнообразни европейски шампионати (2004-2021). Освен това той усили абсолютния връх за изиграни срещи на финални шампионати на 22. А с помощта на извоювания триумф стана и играчът с най-вече победи на шампионата - 12 (досега той делеше върховото достижение с испанците Андрес Иниеста и Сеск Фабрегас с по 11).

В навечерието на мача суперзвездата притегли международното внимание и отвън терена. Със собствен умишлен жест португалецът направи неприятна услуга на компанията " Кока-Кола ", която е един от главните спонсори на Евро 2020. По време на конференцията преди дуела против Унгария той реалокира допустимо по-далеч поставените пред него две бутилки с безалкохолната напитка и подвигна шише с вода. След това той удостовери и с думи призива си към хората да пият точно вода.

Portuguese football star Cristiano Ronaldo moved away two cola bottles of one of the UEFA sponsor drinks during a press conference before their Euro 2020 game against Hungary
— TRT World (@trtworld)
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР