Още преди години Добриана Андонова отправя поглед към психологията. Това

...
Още преди години Добриана Андонова отправя поглед към психологията. Това
Коментари Харесай

Меките умения, с които се градят устойчиви бизнеси

Още преди години Добриана Андонова насочва взор към логиката на психиката. Това я води към магистърска стратегия за организационна и обществена логика на психиката, която е напът да грабне, до момента в който е зад бюрото на ПроКредит Банк на позиция “Експерт връзки с клиенти ”. Знае по какъв начин се работи в екип, което ѝ разрешава да разгърне пристрастеността си, акцентирайки, че връзките сред сътрудниците и положителната атмосфера на работното място носят свежи и хубави плодове. И там, и при общуването с клиенти, смисъла на меките умения се отразява в работата ѝ.

“Една от главните съставки за триумф е вярната връзка с хората, без значение дали е вербална, или невербална. Невербалната връзка включва езика на тялото, интонацията, мимиките. ”

Но меките умения събират в себе си и изкуството човек да може да слуша интензивно хората, да ги схваща и да демонстрира емпатия. Това обаче не изключва сериозното мислене, тъй като в свят цялостен с толкоз доста информация, всички ние се стремим към способността да отсеем кое е значимо и същинско. Добриана споделя, че меките умения разрешават на хората да одобряват неуспехите положително., тъй като точно те ни стимулират да учим и да се развиваме. А аплодисментите, които се сипят след положителни резултати ни носят единствено моментно благополучие. Именно тъй като банката схваща тази нужда, непрекъснато  влага в образования за личностно развиване на чиновниците си.

“С нахлуване на изкуствения разсъдък и цялата тази технология, да останем хора е по-важно от всеки път. ”

Тя не изключва смисъла на техническите умения, тъй като са показателни за това по какъв начин човек би си приключил работата. Но те са нещо, което може да се научи, до момента в който прочувствената просветеност се гради цялостен живот. Добриана има персонален метод към клиентите, а умеенето да реагираш уместно на непредвидени обстановки е нещо, което се цени надълбоко в връзките сред хората.

“При нас е значимо не просто да продадем един артикул, а в действителност да разберем от какво има потребност клиентът. ”

Един неверен съвет от специалист може да даде неприятна тенденция на бизнеса и по тази причина е значимо да се задават верните въпроси. Целта е да се построи дълготрайно партньорство и заради тази причина се взимат под внимание всички странични фактори, преди да се финансира развиването на един бизнес.

“Нашата цел е да изградим постоянна мрежа от сътрудници, които развиват постоянни и устойчиви бизнеси. ”

Част от работата на Добриана е да подготвя индивида да показа, когато той има подозрения и въпроси. Информацията черно на бяло играе основна роля за взимане на осведомено решение от страна на клиента, а честното и искрено мнение подпира чисто човешката връзка сред бизнеса и банката.

“Тук се включват и уменията за договаряния, с цел да успееш да видиш какво тормози индивида и по какъв начин можеш да бъдеш потребен. ”

Преди две години и половина Добриана влиза в ПроКредит Банк, най-много тъй като това е банка с идея, която се цели към понижаване на въглеродния отпечатък. Служебните коли са или хибриди, или електрически, а мебелите в цялата постройка са от рециклирани материали. Лампите светват с помощта на зелен ток, а принтирането върху хартия е редуцирано до най-малко.

“Също по този начин самата банка подтиква спестяването. Ние не подтикваме отпущането на заеми. Затова за физически лица предлагаме единствено жилищен и капиталов заем и те неслучайно са наречени по този метод. Идеята е да изтеглиш пари, с които да инвестираш, с цел да получиш възвръщаемост. ”

За Добриана всеки един нов бизнес и план, който стъпва в ПроКредит, е ново предизвикателство. Това развива богата обща просвета, което й оказва помощ в познанията за положението на пазара за доста типове бизнес. Неща, които изискват всекидневна актуализация, с цел да може тя да бъде оптимално потребна.

“Основният фокус е, че всички сме хора и без значение какъв е бизнесът, ние би трябвало да знаем по какъв начин да споделяме с тях. Не би трябвало да забравяме, че това е най-важното. ”

Но също така е от голяма важност взаимното почитание сред сътрудниците и положителната екипна работа, посредством които банката най-добре среща действителните потребности на всеки един бизнес.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР