Още по темата07.04.2023 / 12:15Това, че няма да подкрепим ГЕРБ

...
Още по темата07.04.2023 / 12:15Това, че няма да подкрепим ГЕРБ
Коментари Харесай

Кирил Петков обясни какво ще прави в парламента

Още по темата07.04.2023 / 12:15
Това, че няма да подкрепим ГЕРБ в първия мандат, е поради ценностни разлики. Ние не отстъпваме от обещанието си пред гласоподавателите по тази тематика. Но ние обещахме да преговаряме за политики с всички партии и ще го създадем. Държавният бюджет не може да бъде пленник на диалозите сред партиите. Ние би трябвало да приемем бюджет оптимално бързо, тъй като нито лечебните заведения, нито децата, нито пенсионерите, нито бизнесите могат да чакат. Това е задача, по която би трябвало да се работи от ден първи на Народното събрание.

Това разяснява на брифинг Кирил Петков. 

Цените на храните - би трябвало да се работи по нова тактика за българското земеделие. Целта е българската продукция да доближава на българския консуматор. Шенген и еврозоната са приоритет. Шенген може да се случи още тази година, в случай че работим дружно по тази тематика. Така че ще работим и ще приказваме с всички партии. Ако ГЕРБ не успее да образува държавно управление, ние ще поемем отговорност  и ще предложим държавно управление от нашата коалиция, съобщи Петков. 

Даваме си сметка, че политическата рецесия би трябвало да се приключи. Солидарни сме с мнението на хората. Но решението на нашата коалиция е, че не можем да подкрепим държавно управление, кадрувано от Бойко Борисов. Аргументите са доста. Ние не сме орган за прошка. В идващия парламент ще осъществим всички наши поръчки, които сме дали в хода на предизборната акция, разяснява ген. Атанас Атанасов. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР