Още по темата Ямайка или не - Меркел започва преговори

...
Още по темата Ямайка или не - Меркел започва преговори
Коментари Харесай

Германия ще се нуждае от нови €2.3 трлн., за да постигне климатичните цели за 2050г.

Още по тематиката
" Ямайка " или не - Меркел стартира договаряния с бъдещите съдружни сътрудници
от Дневник,18 окт 2017
До 2030 година въздухът в българските градове може да е най-мръсният в Европа, в случай че не се вземат ограничения
от Дневник,20 сеп 2017 Германия ще би трябвало да вложи над 1 трилион евро, с цел да реализира минималната цел за понижаване на въглеродните излъчвания, която Европейският съюз си е сложил до 2050 година Но в случай че би трябвало да се направи изпитание да се осъществя най-амбициозната цел по отношение на 1990 година, сумата набъбва до 2.3 трилиона евро, а това към този момент подозрително задоволително за обществото.

Това се твърди в отчет, предоставен от BDI - най-голямото съдружие на индустриалците в германия, представено от Reuters и dpa.

Заключението е, че намаляването на излъчванията с 80% към средата на века е механически постижимо и стопански допустимо. Но горният предел от стесняване на парниковите газове с 95% е изправен " пред границите на годните за осъществяване софтуерни благоприятни условия и равнището на утвърждение в обществото сега ", декларират Prognos и Boston Consulting Group, създатели на отчета.
" При оптимално политическо осъществяване, общите стопански резултати от климатичните трендове ще бъдат неутрални ", считат анализаторите. Смятаме, че вложения в този сегмент ще открият за немските експортьори национални пазари, където климатичната тематика е значим фактор, само че въпреки това, промишлеността желае отбрана, с цел да не се окаже в неизгодна позиция в интернационалната конкуренция, се споделя още в документа.

Една от ограниченията, които се оферират, е да се разшири сегашната скица за цена на излъчванията от въглероден диоксид в енергетиката и индустрията и към други браншове. Друга е предлагането да се ускори поддръжката за CO2-неутрални горива посредством използването на различни енергоизточници като метан. Неизбежно наподобява и създаването на подземни системи за хващане и депозиране на въглероден диоксид.

В частичното съдружно съглашение сред християн-демократите и социал-демократите в Германия контрактуваните цели са понижаване с 40% към 2020 година на въглеродните емсии и с 55% към 2030 година

Темата с парниковите газове визира и аграрния бранш - министърът на околната среда Барбара Хендрикс съобщи преди дни, че в Германия има прекомерно доста животни, което е екологично натоварващо и оказва стопански напън посредством потребността непрестанно да се изнася. " Просто не е устойчива тактика всеки китайски ледник да е цялостен със свинско месо от Германия ", сподели тя в изявление за Neue Osnabruecker Zeitung.

Хендрикс прикани законово да бъде стеснен броят на свине, крави и пилета, които може да се отглеждат в избран регион въз основата на това какъв брой повърхност е планувана за депозиране на творби от това тор.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР