Още по темата Twitter между чука и наковалнята В опитите

...
Още по темата Twitter между чука и наковалнята В опитите
Коментари Харесай

Renault-Nissan ще вкара софтуер на Google в колите си

Още по тематиката
Twitter сред чука и наковалнята

В опитите си да угоди на политиците, изпълнителният шеф на мрежата Джак Дорси може да си навлече още повече проблеми
14 сеп 2018
Интернет платформите ще би трябвало да заплащат повече на медиите и артистите

Европейският парламент утвърди правила, с които медийните издатели и държателите на авторски права ще могат да договарят разпространяването на техните артикули от Гугъл или Фейсбук
12 сеп 2018 Автомобилната група Renault-Nissan, в която влиза и японската Mitsubishi, е подписала съглашение с Гугъл за инсталирането на програмен продукт на софтуерния колос в новите коли на компаниите, написа Financial Times. Партньорството сред Гугъл и тройния алианс, който с общите си продажби е най-големият производител на коли в света, ще влезе в действие след 2021 година Софтуерът ще даде опция на колите да употребяват Гугъл Maps, гласови команди и даже в най-благоприятен случай да предотвратява произшествия.

" Амбицията ни е даваме на клиентите в колите същите благоприятни условия, каквито имат и в мобилния си телефон ", разяснява Хади Заблит, шеф по бизнес развиването в тройния алианс. " Софтуерът става все по-голям за клиентите, когато избират коли. Сега имаме конкурентно преимущество. "

Повече технология в колите

Производителите на коли се пробват да вкарат от ден на ден технология в продуктите си, откакто обичайна привличаща мощ на колите понижава. В същото време софтуерните компании се надпреварват коя най-бързо ще вземе най-голяма част от пазара на коли, който е от дребното останали " незавзети " територии от колосите. Ford към този момент работи с Amazon за инсталирането на гласовия помощник Alexa в колите си. Същото прави и Seat, която е част от групата на Volkswagen.

В случая с Nissan, Renault и Mitsubishi в колите ще бъде конфигурирана операционната система Android, която идва с гласов помощник и приложенията, които се създават от компанията, като Гугъл Maps. Проблемът за компанията ще бъде китайският пазар, където Гугъл не работи и алиансът ще би трябвало да си откри различен софтуерен сътрудник. Цялостната система в колите ще дава опция тя да работи и с iOS, операционната система на Аpple.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР