Още по темата Споделяй и владей Мобилните приложения продължават да

...
Още по темата Споделяй и владей Мобилните приложения продължават да
Коментари Харесай

Втората централа на Amazon ще бъде в два града

Още по тематиката
Споделяй и владей

Мобилните приложения не престават да събират и популяризират потребителска информация към трети страни
9 ное 2018
Разочароваха ли фирмите от IT бранша

Моторите на пазарния взрив - акциите на софтуерните колоси, започнаха леко да позагасват, откакто регистрираха спорно финансово тримесечие
2 ное 2018 Технологичният колос Amazon е избрал Ню Йорк и Северна Вирджиния за втората си централа в Съединени американски щати, написа Reuters. Първоначално се очакваше тя да се намира в един град, само че финалното решение на компанията е тя да е разграничена. Reuters се базира на свои източници, съгласно които компанията ще разгласи публично решението си по-късно във вторник.

Първоначалният проект на компанията беше централата с кодово име HQ2 да е на едно място. През септември предходната година Amazon даде обещание, че в нея ще бъдат вложени 5 милиарда $ и ще работят до 50 хиляди души по строителството.

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. Това докара до голям интерес от над 200 градове и щати, които дадоха обещание на Amazon данъчни облекчения и други тласъци, с цел да построи колосът втората си централа след тази в Сиатъл в техния град. Според разнообразни източници финалните претенденти за централата са били Далас, Лонг айлънд и Арлингтън.

Финалното решение

Според Wall Street Journal Amazon към този момент е взела решението да построи централата си на две места, в Лонг айлънд, Ню Йорк, и Арлингтън, Вирджиния. Подобна инвестиция би била изключително значима за Арлингтън, относително дребен град с население към 250 хиляди души, поради все по-големия бизнес на Amazon, която сега е втората най-голяма обществена компания в света с пазарна капитализация 800 милиарда $.

Разделената централа ще даде на Amazon по-голяма еластичност във връзка с наемане на хора, като също така решението също по този начин ще се отрази и на разноските, които биха били по-високи, в случай че базата е единствено на едно място. Компанията към този момент се е сблъсквала с сходни проблеми в Сиатъл, където работят над 45 хиляди души.

Според Brookings Institution от Amazon са избрали места, които са с по-ниски наеми и цени на жилищата, с цел да е бъде по-лесно преместването на бъдещи чиновници, които не живеят сега в градовете.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР