Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (19

...
Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (19
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама

Още по тематиката
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (19 юни)

Колко влага Българска национална телевизия в международното състезание по футбол; Комисия за защита на конкуренцията ще ревизира договорката на " Нова " за " Нет инфо " по сигнал на конкуренти; Петя Жекова е новият управител " Маркетинг " на Sanofi Pasteur; Бисер Манолов поема ръководството на " Forbes България " и други
19 юни 2018
Големият рекламен победител

Агенцията на годината guts&brainsDDB желае да усили фрапантно приходите си от чужбина
15 юни 2018 Ако желаете да получавате информация за най-важното от бранша на маркетинга, рекламата и PR-а, може да се абонирате за седмичния ни е-бюлетин тук.

На българския пазар

" БГ радио " и още шест радиостанции се продадоха за 5.4 млн. евро

Ирландската Communicorp Group, която допреди дни притежаваше радиостанциите " БГ радио ", " Нова ", Energy, " Радио 1 ", " Радио 1 Рок ", " Вероника " и радио и телевизия City, ги продаде на забележима загуба - за 5.4 млн. евро, на българските мениджъри, движили радиата от основаването на групата. Така единствен интернационален притежател на радиобизнес в България все още остава притежателят на bTV - американската Central European Media Enterprises (СМЕ), само че на пазара от дълго време се разяснява и желанието на CME да търси покупател за целия си български бизнес, което евентуално може да остави радиопазара без никакво непознато присъединяване. Основен съперник на Communicorp на българския пазар и втори по дял от аудиторията е групата BSS Media, за която на пазара се счита, че е следена от депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.
Повече по тематиката може да прочетете тук

Tеодор Несторов е новият маркетинг шеф на " Карлсберг България "

На новата позиция Теодор Нестеров ще дава отговор за планирането и реализацията на цялостната маркетингова тактика на компанията в България. Той става част от " Карлсберг България " през 2014 година и през годините е работил по лансирането на нови артикули и построяването на тактиката на марката " Шуменско ", част от групата. Преди това Нестеров е заемал разнообразни маркетингови позиции в " Монделийз България ".
Той има бакалавърска степен по " Бизнес администрация " в City Collage Thessaloniki и магистърска степен по " Стратегически маркетинг " в Birmingham University.

Xplora поема цифровото обслужване на Queens

Българската организация за интегриран цифров маркетинг Xplora завоюва състезанието за ръководство на обществените мрежи на марката сокове и питиета Queen`s, благосъстоятелност на компанията Maspex, " Tymbark България ". Заданието за избор на нова организация е включвало правенето на годишна рекламна онлайн тактика и предложение за съответна акция. От компанията не разясниха кои са другите организации, взели участие в състезанието.

През последните години Queen`s ускори онлайн наличието си, като Фейсбук страницата на марката има над 213 хиляди почитатели и попада измежду 5-те най-активни страници в категория храни и питиета в България. От организацията разясняват в допълнение, че капачката на Queens с посланията на нея е мощно разпознаваема в офлайн пространството, което дава и многo благоприятни условия за креативен онлайн решения. " Вече работим дружно и сме доста удовлетворени от това, че доближаваме до нови съответстващи за нас аудитории, изключително младежи. Планираме да развием капацитета на марката в обществените мрежи и цифровото пространство ", споделят още за " Капитал " Савина Паликарева, бранд управител на Queen’s в " Tymbark България ".

Ани Великанова е новият търговски шеф на Investor Media Group

Фотограф: Investor Media Group
От 18 юни Ани Великанова се причислява към екипа на медийната група, като заема позицията търговски шеф. Тя има над 14 години опит в областта на връзките, като професионалната й специализация е в региона на онлайн медиите и цифровия маркетинг. Преди да стане част от екипа на Investor Media Group, тя е заемала позицията управител " Реклама и продажби " в " OLX България ", била е и част от Innovation Starter Box, а преди този момент в продължение на три години е оглавявала отдела за интернет продажби на bTV Media Group.

Кампания на The Smarts и Mall Plovdiv е измежду най-споделяните в A ds of the World

Кампания на рекламната организация The Smarts, направена за Mall Plovdiv по време на " Капана фест " в Пловдив, беше класирана измежду най-споделяните реклами съгласно интернационалния уебсайт Ads of the World. За да привлекат хора в мола, който се намира на близо 5 км разстояние от събитието, от компанията нареждат подправен банкомат, който стартира да поддържа връзка с всеки, който желае да си изтегли пари, и му дава записка за отстъпки в комерсиалния център, която може да употребява единствено в случай че отиде още същия ден.
Повече за акцията може да видите тук

The Kontakt показа новото Renault Megane R.S

BTL организацията за събития The Kontakt, част от портфолиото на NEXT-DC, в партньорство с компанията за интерактивен дизайн Phormatik и Boyana Events провежда събитие за лансирането на новия Renault Megane R.S. Фокус в представянето беше маневреността му, като за задачата, ръководен от рали играч, автомобилът трябваше да премине през 10 непрекъснато изменящи се 3D симулирани писти, а трасетата бяха авансово основани от почитатели.

Дигитален бизнес

Instagram стартира нова видеоуслуга IGTV

Instagram прави първи опити да се конкурира, както с YouTube, по този начин и с малките екрани. Новата функционалност в платформата ще разрешава на всеки консуматор да придвижи почитателите си към IGTV, където ще може да разгласява видеоклипове, не по-дълги от 1 час. За момента в IGTV няма реклами, само че всеки бизнес може да си направи акаунт и да разгласява видеосъдържание за почитателите си. Заедно с новата платформа Instagram оповестиха също, че са достигнали 1 милиарда дейни консуматори на месец, което съставлява растеж от 200 млн. по отношение на септември 2017 година
Повече по тематиката може да прочетете тук

Фейсбук ще пуска автоматизирани видеореклами в Messenger

С началото на 2018 година Фейсбук интензивно стартира да комерсиализира някои основни аспекти от своето приложение Messenger. Първо това значеше, че потребителите ще виждат реклами на страници и артикули измежду редицата известия от другари. Сега там към този момент ще се появяват и видеореклами, които автоматизирано ще се пускат, когато потребителят ги види. Въвеждането на реклами ще стане постепенно, като деликатно се следи реакцията на всички 1.3 милиарда дейни консуматори в Messenger, оповестиха от Фейсбук на фестивала в Кан.
Повече по тематиката може да прочетете тук

Медиен бизнес

Какво следва от договорката AT&T - Time Warner

Две години след формалното оповестяване на договорката сред AT&T и Time Warner тя към този момент е реалност. В резултат на това се основава медиен конгломерат, който сплотява на едно място премиум наличие с голяма мрежа за разпространяване и стотици милиони консуматори, на които да продава реклами. То поставя основата за всевъзможен вид консолидиране сред телекоми и производители на наличие. Така и дуелът на различен телеком - Comcast, с Disney за придобиването на 21st Century Fox става все по-оспорван.
Повече по тематиката и по какъв начин договорката ще промени медийния пазар може да прочетете тук

Рекламен бизнес

Omnicom стана холдинг на годината на рекламния фестивал в Кан

Една от най-големите информационни групи в света Omnicom бешe отличена за " Холдингова компания на годината " по време на 65-ото издание на интернационалния рекламен фестивал Cannes Lions. Агенциите, част от групата, измежду които BBDO, TBWA и DDB, завоюваха редица награди за акции на Apple, P&G, Libresse и други На второ място се класира групата WPP, която претърпя съществени разтърсвания, отчитайки за 2017 година най-ниските си доходи от 2009 година насам, а преди няколко месеца основният изпълнителен шеф Мартин Сорел напусна поста поради подозрения за финансови злоупотреби. Третото място в Cannes Lions 2018 пък зае холдингът IPG.
Агенция на годината стана adam&eveDDB London, а на второ и трето място се класираха надлежно организациите AMV BBDO и BBDO New York. За седми следващ път BBDO завоюва наградата " Верига на годината ", следвана от групите Ogilvy и DDB Worldwide.
Повече по тематиката може да прочетете тук

Unilever: съществува риск при рекламата през водачи на мнение

Според един от най-големите рекламодатели в света, Unilever, практиката на реклама посредством известни персони в обществените мрежи постоянно дава неразбираеми резултати и е рискова за марката. В изявление за Wall Street Journal маркетинг шефът на Unilever Кийт Уийд прикани обществените платформи да затегнат контрола върху въпросните водачи на мнение (обикновено това са хора с над 10 хиляди последователи). Според Уийд съществува риск от сходна реклама в обществените мрежи, тъй като " липсва отговорност за резултатите, което в най-хубавия случай я прави подвеждаща процедура, а в най-лошия корумпирана. "

Въпреки рисковете изследване на Националната асоциация на рекламодателите (ANA) демонстрира, че 75% от 158 рекламодатели от целия свят популяризират през " водачи на мнение ", а над половината от тях възнамеряват да похарчат повече пари за това през идната година.
Повече по тематиката може да прочетете тук

Puma притегли Jay-Z като креативен шеф

Puma притегли в екипа на баскетболното си звено две огромни американски звезди. Това е световноизвестният рапър и бизнесмен Jay-Z, който става креативен шеф на Puma Basketball, а едно от най-ярките изгряващи баскетболни имена, Деандре Ейтън, ще разпространява марката в региона на Карибите. От Jay-Z най-вероятно ще се чака да играе огромна роля в маркетинга и привличането на играчи и звезди за промотиране на Puma. Ейтън се причислява към популяризатори на Puma като Риана (Барбадос) и Юсеин Болт (Ямайка).
Повече по тематиката може да прочетете тук

Големите марки са със скрити имена на международното състезание по футбол

Тъй като ФИФА не разрешава брандирането на артикули от компании, които не са нейни сътрудници или спонсори на шампионата, присъстващите на международното състезание по футбол в Русия, в случай че желаят да си купят Kit-Kat да вземем за пример, би трябвало да изберaт надписа " шоколад с хрупкава вафла " на автоматите за храни и питиета на стадиона, написа " Дневник ". Други два от предлаганите десерти са разказани като " шоколадово блокче с заряд от фъстъци " (Snikers) и " шоколад с кокос " (Bounty).

Мерките засягат също 32-та тима на международното, които би трябвало да съблюдават избрани правила по отношение на спонсорите. Играчите и делегатите на тимовете да вземем за пример е неразрешено да се движат с питиета, които не са създадени от спонсорите и сътрудниците на ФИФА.
Повече по тематиката може да прочетете тук

Свободни позиции:

Havas Group Bulgaria разгласи вакантна позиция за текстописец.

Агенцията E-act разгласи вакантни позиции за старши текстописец, дизайнер и стажант текстописец.

The Smarts разгласи вакантни позиции за стажант дизайнер и стажант медия планьор.

*Информация за корпоративни вести, акции, идни събития и свободни позиции в региона на PR, маркетинг и реклама можете да изпращате на публицистичния ни e-mail: [email protected]
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР