Още по темата Лек оптимизъм за цените на суровините Китай

...
Още по темата Лек оптимизъм за цените на суровините Китай
Коментари Харесай

Китай отново притеснява пазарите на суровини

Още по тематиката
Лек оптимизъм за цените на суровините

Китай ще продължава да движи цените на металите и през 2017 година
17 мар 2017
Glencore приключва полугодието със загуба

Компанията продава активи, с цел да понижи задълженията си
24 авг 2016
Тежка година за суровините

Свръхпредлагането ще продължи да смъква цената на желязната руда и на медта
19 фев 2016 Лош сигнал за бъдещето на суровините са упованията за забавянето на икономическия напредък в Китай. Акциите и биткойнът може да имат звездна година, само че една друга част от световните пазари не може да се похвали с толкоз положително показване. Индексът на Bloomberg за суровините се е намалил с 4.2% през ноември и се насочва към шеста губеща година от последните седем.

Големият въпрос е дали разпродажбите са единствено оттегляне след скорошния напредък или предизвестие за отслабваща стопанска система. Лош сигнал за бъдещето на суровините са упованията за забавянето на икономическия напредък в Китай. Борбата със замърсяването в страната и преодоляването на имотния пазар ще натежат на вложенията през 2018 година, демонстрира изследване на Bloomberg от предходната седмица.

Загуби през миналия месец има при енергетиката, металите и земеделските първични материали. Никелът регистрира максимален спад на цената, тъй като мина треската към батериите за електрическите коли. Играчите на петролния пазар прибраха облагите след срещата на ОПЕК, а свръхпредлагането продължава да основава проблеми на търговците на зърно.

Ефектът Китай

Китай продължава да е огромен фактор на пазарите на първични материали и търговците на метали стартират да включват в оценките си вероятността от по-слаб стопански растеж, което значи по-малко търсене.

Проучване на Bloomberg демонстрира, че финансовите разноски и вложенията в инфраструктура в Китай ще набъбнат с 12% идната година. През първите 10 месеца на тази година покачването е 20%. Медта пое най-голямата част от този напън и цените отстъпиха до най-ниското си равнище от два месеца.

Очакванията за по-високи лихви

Очакванията за по-високи лихви в Съединени американски щати натежават на златото, като съгласно пазарите Федералният запас съвсем 100% ще увеличи лихвените проценти с 25 базисни пункта на последното си съвещание за годината през декември.
" Повишението на лихвите наближава и хората ненадейно осъзнават, че златото може и да не е най-привлекателната дълга позиция сега ", споделя Дейвид Говет, оглавяващ звеното за скъпи метали в Marex Spectron Group в Лондон. " Паметта на хората е къса и джобовете им не са толкоз дълбоки. "

Играта с ОПЕК завърши

Цените на петрола започнаха да се намаляват след съвещанието на ОПЕК. Някои търговци на пазара спекулират, че решението на Организацията на страните - експортьорки на нефт, да продължи да понижава производството, може да се окаже контрапродуктивно, защото може да докара до нарастване на шистовия рандеман в Съединени американски щати. Цените се намалиха и поради скока в запасите от бензин в Съединени американски щати през седмицата до 1 декември, провокиран от закъснение в потреблението.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР