Още по темата Китайската компания се включва в надпреварата при

...
Още по темата Китайската компания се включва в надпреварата при
Коментари Харесай

Volvo ще произвежда само електрически автомибили и хибриди от 2019 г.

Още по тематиката
Китайската компания се включва в конкуренцията при електрическите коли

Очакванията са китайската Geely да върне към облага английската компания за спортни коли

Между 2019 и 2021 година компанията има за цел да пусне на пазара пет нови модела напълно електрически колиШведският производител коли Volvo разгласи, че всеки модел на компанията след 2019 година ще има електрически мотор, написа Financial Times. Така компанията ще се трансформира в първия обичаен производител, който се отхвърля напълно от мотора с вътрешно горене. Според изказването й, електрическите коли ще се трансфорат в новия главен бизнес на компанията.

От 2019 година ще се вършат три вида коли - напълно електрически, хибриди и " меки хибриди ", които ще имат дребен бензинов мотор и огромна батерия. " Това изказване поставя завършек на колите, задвижвани напълно от мотори с вътрешно горене ", разяснява Хакан Самюелсън, изпълнителен шеф на компанията. " Вече декларирахме, че проектите ни са да продаваме по 1 млн. електрически коли през 2025 година Когато го казахме, бяхме съществени. Това е нашият път. "

Шведският производител на коли беше закупен от китайската Geely през 2010 година Новите притежатели наподобява се целят в превръщането на Volvo в главен състезател на пазара на електрически коли. Китай към този момент е водач в света по покупки на електрически коли, а Geely е единствената китайска компания, която прави електрически автомобили за пазара в Съединени американски щати.

Китайската доминация

Volvo среща Tesla
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР