Още по темата Иван Иванов: КЕВР има готовност да провери

...
Още по темата Иван Иванов: КЕВР има готовност да провери
Коментари Харесай

Иванов: Критериите, по които КЕВР ще може да проверява сделката Еврохолд - ЧЕЗ ще са готови до две-три седмици

Още по тематиката Иван Иванов: КЕВР има подготвеност да ревизира договорката за закупуване активите на ЧЕЗ

До две-три седмици се чака да са ясни критериите, по които Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) ще може да извърши инспекция на договорката за придобиването от „ Еврохолд “ на активите на ЧЕЗ в България. Това изясни пред публицисти ръководителят на регулаторната комисия Иван Иванов.

„ С моя заповед към този момент се образува междуведомствена група, която включва освен представители на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), само че и на другите заинтригувани институции, които имат отношение по реализирането на такова мнение на такива критерии за нашето мнение. Още тази седмица ще стартират съвещания и бъдете сигурни, че тази работна група ще изготви критерии, които са справедливи и, които би трябвало да бъдат норма в използването на закона. Защото оттук насетне тези критерии, които би трябвало да бъдат неутрални във връзка с покупател, на продавач и на съответна договорка ще бъдат прилагани и във връзка с всички бъдещи покупко-продажби от подобен темперамент “, сподели Иван Иванов.
В отговор на въпрос в какъв период да се чака изработването на критериите, той отговори, че най-вероятно е това да стане до две-три седмици. „ Надявам се, че това ще стане безусловно в границите на две-три седмици “, сподели той.

В същото време ръководителят на енергийния регулатор напомни, че Комисията за финансов контрол (КФН) е “специализиран регулатор, който работи по тази тематика “. „ Очаквам да бъдат подадени контракта с придружителните документи в Комисията за защита на конкуренцията. С други думи, всеки регулаторен ще се произнесе според своята компетентност “ сподели Иванов. КЕВР по думите му ще се произнесе 14 дни откакто Комисия за защита на конкуренцията се е произнесла с решение и е изминал срокът от 14 дни за обжалване на договорката.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР