Още по темата Голямата работа на рекламните агенции Кои са

...
Още по темата Голямата работа на рекламните агенции Кои са
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама

Още по тематиката
Голямата работа на рекламните организации

Кои са най-големите информационни групи в България, които ръководят близо 280 млн. рекламни вложения и по какъв начин дигитализацията трансформира бизнеса им
9 ное 2018
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (6 ноември)

" Стандарт " става седмичник; What If поема цифровото обслужване на " Фантастико " и Lavazza; " А1 България " има упоритостта да се намеси по-сериозно на ТВ-пазара и други
6 ное 2018 Ако желаете да получавате информация за най-важното от бранша на маркетинга, рекламата и PR-а, може да се абонирате за седмичния ни е-бюлетин тук.

На българския пазар

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Комисия за защита на конкуренцията санкции Ozone.bg с близо 100 хиляди лева поради заблуждаваща реклама

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще санкции с общо 97 170 лева " Озон ентъртейнмънт " - сдружението, през което оперира известният онлайн магазин Ozone.bg. Причините за санкцията са две рекламни акции към iPhone 6 и настолната игра Dixit.

Сайтът е санкциониран поради изказвания в рекламни банери, че оферират " най-хубавата цена " за въпросните артикули. След като от Комисия за защита на конкуренцията са открили, че има други магазини в страната, които ги оферират на по-ниска цена, Ozone.bg е санкционирана поради заблуждаване на потребителите. Всички сигнали са пристигнали от " Сторе ", сдружението, през което оперира конкурентният онлайн магазин Store.bg.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

The Smarts с бронзова премия от Epica Awards

Независимата рекламна организация The Smarts завоюва бронзова премия в категорията World Cup Advertising на интернационалния креативен конкурс Epica Awards. Покрай финала на международното състезание по футбол тази година от организацията използваха похвата на маркетинг в действително време, с цел да основат рекламна визия за IKEA. В типичния жанр на упътванията на шведската компания от организацията показаха чадър, " под който има задоволително място да се съберат двама души ". Рекламата е във връзка връчването на медалите от финала на шампионата, когато от всички държавни глави от дъжда съумя да се скрие само съветският президент Владимир Путин. От организацията разясниха, че съответната обява е достигнала 6 пъти по-голяма публика от междинното за страницата на IKEA. Това е и единствената премия на българска организация от Epica Awards тази година.
Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Годината, в която телевизия " Алма матер " стана известна

Станалият известен видеоклип на университетската телевизия " Алма матер " към Софийския университет " Св. Климент Охридски " извади на показ странни обстоятелства към съществуването й.

Университетът е сключил и продуцентски контракт с компания на Михаил Михайлов (популярен като представител в кабинета на Иван Костов, който напусна след обвинявания в корупция (недоказани); името му излезе и като сътрудник на Държавна сигурност - бел. ред.), който има богат опит в основаването на две малките екрани в България. Договорът е със период 10 години, а продуцентът се задължава да обезпечи финансиране в размер на не по-малко от 10 млн. лева и наличие за малкия екран.

Фактите към малкия екран обаче оставят чувството, че с престижа си университетът може да послужи като заслон за ползите на частен тв продуцент, който желае да употребява и висшето учебно заведение.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Комисия за защита на конкуренцията не откри нарушавания при рекламата на кафето " Нова Бразилия "

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) не откри нелоялни практики и заблуждаваща реклама от страна на " Якобс Дау Егбертс БГ " ЕООД във връзка с кафето " Нова Бразилия ". Производството е формирано по искане на " Балкам груп ", която също е в бизнеса с кафе и твърди, че компанията ползва нелоялни заблуждаващи търговски практики при продажбата, дистрибуцията и маркетинга на кафетата с марки, които съдържат думите Nova Brasilia.

Според настояването използването на географското обозначение Brasilia основава илюзия у крайния консуматор, че произходът на кафето е от Бразилия, а това е тип нелоялна комерсиална процедура.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Обучения:

Майсторски клас за стратегически връзки с Георги Гавазов

Платформата Praktika на рекламната организация The Smarts провежда образование за стратегически подходи, техники и принадлежности в връзките с преподавател Георги Гавазов. Програмата е подобаваща за сметки и креативен експерти и ще се организира през януари в четири полудневни сесии, а цената до края на ноември е 540 лева без Данък добавена стойност.
Местата в програмата са лимитирани и искащите да се включат би трябвало да се показват с до 50 думи за какво желаят да вземат участие в курса.
Повече за образованието може да видите тук> >

Започва модулът " Перспектива ", част от Praktika

Новият модул в границите на платформата има за цел да показва новите трендове, похвати и тактики в региона на маркетинга и връзките. Той стартира с лекция на българския анимационен режисьор и продуцент Златин Радев, който ще опише за потреблението на технологиите виртуална и добавена действителност. Събитието е гратис и ще се състои на 28 ноември от 19 ч. в кино " Култура ".
Повече може да видите тук> >

Дигитален бизнес

Два плана по-малко за Фейсбук

Фейсбук приключи услугите си за доставка на рекламно наличие на свързани телевизионни устройства като Apple TV, Roku и други Според източници на изданието AdAge повода е, че най-голямата обществена мрежа не е съумяла да контракти желаните от нея високи цени за услугата с рекламодателите.

Компанията също приключва и тестванията на услугата Audience Direct, през която позволяваше на дребен брой издатели да продават реклама на уеб страниците и приложенията си, употребявайки данните за таргетиране на платформата.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Медиен бизнес

HBO смъква цената на онлайн платформата си и предлага нова алтернатива за заплащане

HBO към този момент предлага нова опция за заплащане и по-ниска цена на услугата си HBO GO за директните си клиенти. Потребителите, които не са през оператор, към този момент ще могат да заплащат месечната си такса през Pay Pal. Предишната стойност на месечния пряк абонамент беше 9.90 лева, а към този момент е 2.99 евро (или еквивалентът в левове 5.90).
Румъния и България са с най-нисък месечен пряк абонамент в района.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Фотограф: Fred Prouser
Comcast поглежда към европейския пазар на платена телевизия

Американската телеком компания Comcast е насочила вниманието си към 60% от европейските семейства без абонамент за платена телевизия след приключването на придобиването на паневропейската телевизионна група Sky на стойност 30 милиарда паунда. Компанията оперира във Англия, Ирландия, Германия, Италия и Австрия и неотдавна се разшири в Испания с цифрова услуга, която не изисква сателитна антена. Анализаторите чакат този модел да бъде употребен и на други нови пазари.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Рекламен бизнес

Коледната приказка на John Lewis

Тази година в коледната си рекламна акция веригата английски магазини John Lewis описа историята на Елтън Джон. Емоционален, празничен и неочакван е клипът на компанията, който ни демонстрира по какъв начин един коледен подарък може да промени живота на човек и по какъв начин едно пиано отключва магията и трансформира основния воин в един от най-известните артисти и композитори в света.
Коледните акции на John Lewis служат за образец на рекламната промишленост по света с метода, по който описват празничната си история, и всяка година са измежду най-гледаните клипове в обществените мрежи. Тази Коледа акцията е дело на организацията Adam&Eve/DDB и към този момент има близо 9 млн. гледания в YouTube.



" Тотнъм " получи предизвестие поради реклама за новия стадион

В нея се твърди, че това ще е " единственото място в Лондон ", където този сезон ще може да се гледат мачове от Шампионската лига, написа " Дневник ".

До момента обаче " шпорите " употребяват " Уембли " за домакинските си мачове, което е дало мотив на почитател на огромния противник " Арсенал " да подаде сигнал до Комисията по рекламни стандарти.

Говорител на комисията съобщи, че рекламата е подвеждаща, защото шансът почитатели да гледат Шампионската лига на новия стадион е дребна.
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Diageo продава 19 марки на американската Sazerac за 550 млн. $

Британската компания за производството на премиум алкохолни питиета Diageo разгласи, че продава портфолио от 19 марки на американската Sazerac. Цената на договорката е 550 млн. $ (427 млн. паунда). В листата влизат три типа на марката уиски Seagram, Romana Sambuca и спреният от произвеждане джин Booth`s. Придобиването би трябвало да бъде утвърдено от регулаторите и се чака да завърши при започване на 2019 година
Повече по тематиката може да прочетете тук> >

Свободни позиции:

Saatchi&Saatchi разгласи вакантни позиции за текстописец и графичен дизайнер.

Mediapost hit mail разгласи вакантна позиция за Junior PPC expert.

Matrix global разгласи вакантна позиция за маркетинг координатор.

*Информация за корпоративни вести, акции, идни събития и свободни позиции в региона на PR, маркетинг и реклама можете да изпращате на публицистичния ни e-mail: [email protected]
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР