Още по темата Европейската комисия глоби Google с 4.3 млрд.

...
Още по темата Европейската комисия глоби Google с 4.3 млрд.
Коментари Харесай

Microsoft отново разби очакванията на инвеститорите

Още по тематиката
Европейската комисия санкции Гугъл с 4.3 милиарда евро (обновена)

Брюксел разгласи американския колос за монополист поради операционната система Android
18 юли 2018
Марк Зукърбърг към този момент е третият най-богат човек в света

Изпълнителният шеф на Фейсбук надмина Уорън Бъфет
9 юли 2018 Технологичният колос Microsoft надмина упованията на анализаторите във връзка с доходи и облага през четвъртото фискално тримесечие, написа Reuters. Компанията е отбелязала доходи от малко над 30 милиарда $, нарастване със 17.5% по отношение на година по-рано, до момента в който чистата облага се подвига до 8.87 милиарда $ по отношение на 8 милиарда през предходната година.

Основната причина за положителното показване на Microsoft са облачните услуги. Продуктът на компанията в тази сфера - Microsoft Azure, подвига постъпленията си с 89% за тримесечието по отношение на година по-рано. Заедно с другите огромни играчи на пазара на облачни услуги като Amazon и Гугъл Microsoft затвърждава мощното си показване в бранша, чийто капацитет се прави оценка на трилиони долари в близко бъдеще. Повечето бизнеси се насочват все по-често към прилагане на облачни услуги, с цел да си спестят разноски за предпазване на данни и програмен продукт.

" Комбинацията от наклонността за облачни услуги, която ще продължи още дълги години, и положителната работа на компанията демонстрират, че Microsoft знае по какъв начин да продава и иновира. Трудно е да се спори с това, което виждаме ", разяснява Том Таули от InvestorPlace.com.

Акциите нагоре

Акциите на Microsoft се подвигнаха с 4% след новината за резултатите. Откакто Сатя Надела е отпред на компанията от 2014 година насам, те са се вдигнали с общо 180% и пазарната капитализация на Microsoft надмина 800 милиарда $ за пръв път по-рано през юли.

Надела промени фокуса на компанията, като той към този момент не пада единствено върху операционната система Windows, а и върху другия вид програмен продукт, разработван от компанията – изключително Azure и офис пакетите Office 365. Приходите от Office 365 са се вдигнали с 13% за последното тримесечие дружно с 37% скок в постъпленията на обществената мрежа LinkedIn, закупена от колоса през 2016 година

В момента компанията държи 16% от международния пазар на облачни услуги, което подрежда компанията на второ място на световно равнище след Amazon, сочат данните на Canalys. " Това беше следващо прелестно тримесечие за Microsoft главно поради визията на Надела за облачни услуги, която дава плодове ", разяснява Даниел Айвс от GBH Insights.
MSFT chart by TradingView
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР