Още от т.нар. атентат срещу главния прокурор започна поредица събития,

...
Още от т.нар. атентат срещу главния прокурор започна поредица събития,
Коментари Харесай

Вигенин: Пълен разпад, от вчера нямаме прокуратура

" Още от така наречен атентат против основния прокурор стартира поредност събития, които извадиха доста от нещата, за които говорехме. Но даже в най-лошите си предвиждания не сме предполагали, че зам.-главният прокурор ще разгласи обществено, че го е боязън основният да не го убие. Това е мафиотска конструкция. Не зная кой би трябвало да подаде оставка, само че би трябвало надълбоко да променим прокуратурата. И безусловно тази седмица Народното събрание би трябвало да се захване с този въпрос ".

Това разяснява зам.-председателят на пред Нова телевизия.

„ Нямаме европейски комисар от през вчерашния ден, нямаме постоянно държавно управление, имаме парламент, който евентуално върви към разпад. В тази обстановка с мандати на доста институции, които са изтекли, нещо би трябвало да се случи, с цел да подредим страната ”, безапелационен е той.

Според Вигенин е почнала поредност от събития, извадили публично неща, за които от говорили: „ Неефективна прокуратура, че не се обръща внимание на избрани каузи, че няма нито един осъден от върховете на политиката. Дори в най-лошите си предвиждания не сме предполагали, че ще пристигна време, когато зам.-главният прокурор ще разгласи обществено, че се опасява основният прокурор да не го убие ”, посочи зам.-председателят на Народното събрание.

„ Не знам кой би трябвало да подаде оставка, само че това, което е значимо, е да минем към основна смяна в правосъдната система, изключително във връзка с прокуратурата ”, добави той. Вигенин посочи, че от желаят оставката на от 2020 година

" Виждаме нуждата от система, която да управлява отговорността на основния прокурор. В момента не мога да си показва кой може да го проверява в този случай и обективно да изнесе информацията. Парламентарна комисия би имала смисъл, само че не ми се вижда допустимо в положението на този парламент ", добави той в коментар на понеделнишките обвинявания сред основния прокурор и неговия заместител Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад..

Според Вигенин от през вчерашния ден нямаме прокуратура, от през вчерашния ден нямаме и европейски комисар, което било разпад на институциите. " Повече по този начин не може, би трябвало да си подредим страната ", съобщи социалистът.

" Ние оставката на я имаме от 2020 година И даже дребна част от изнесеното да е правилно, то би трябвало цялата прокуратура да бъде изменена. Сигурно има и други прокурори, които не си правят работата, има потребност от дълбока промяна ", добави Вигенин. След което посочи, че не можело политиците да споделят по какъв начин да се реформира прокуратурата.

е отказала присъединяване в кабинет на поради неналичието на поети задължения на трите извършени срещи, съобщи. В понеделник следобяд, часове след скъсаната оставка на Гешев, отхвърли поканата да поддържа кабинет на Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.

Не търсете връзка. И двете неща са значими - смяната и дълбоката промяна на страната. Дори в договарянията видяхме, че отвън лозунгите, не виждаме хора, които желаят да вървят към промени, сподели още Вигенин.

Ние може да губим избори, само че имаме достойноство и поради това прекратихме договарянията, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР