Още от създаването си, преди седем години, една от основните

...
Още от създаването си, преди седем години, една от основните
Коментари Харесай

DiVino.Taste 2017 представя прочути винарски региони

Още от основаването си, преди седем години, една от главните цели на DiVino.Taste е да развива винената просвета измежду необятната аудитория. Тазгодишното издание не прави изключение и предлага доста повече от дегустация на най-хубавите български виновност. DiVino.Taste 2017 предлага богата стратегия от майсторски класове и лекции, отдадени на известни винарски райони и стилове.

Да показа фамозното порто, у нас идва португалецът Пауло Ръсел Пинто от Института за виновността на Порто и Доуро. Порто или портвайн се отнася до онази категория сладки ликьорни виновност, за които към момента се знае относително малко. А сладките виновност от долината на река Доуро в Португалия в действителност разкриват една нова галактика от усети. По време на майсторския клас ПОРТО – ДРУГОТО ИМЕ НА СЪВЪРШЕНСТВОТО, ще бъдат дегустирани виновност, импортирани особено по този мотив.

Унгария е друга известна с виновността си дестинация, която обаче остава към момента малко позната у нас. Тазгодишното издание на DiVino.Taste насочва един по-задълбочен взор към унгарските виновност, дружно с Агнеш Немет – дълготраен издател и уредник на списанието и ревюто VinCE в Будапеща. По време на майсторския клас УНГАРИЯ – МАЛКО ПОЗНАТА И МНОГО НЕОЧАКВАНA ще бъдат дегустирани едни от най-интересните виновност на актуалната унгарска винена промишленост. Ще бъдат показани превъзходни бели, емблематични червени, пенливи и благородно сладки виновност.

За DiVino.Taste 2017 в София идва и Алберто Дзенато – притежател на Zenato и второ потомство уайнмейкър. Избата се намира край красивото езеро Гарда в Северна Италия и има мощна връзка с богатата локална история и просвета на региона. По време на майсторския клас С ДУША ОТ ЛУГАНА И СЪРЦЕ ВЪВ ВАЛПОЛИЧЕЛА ще се срещнем от близко с със сортове като требиано ди Лугана, корвина, рондинела и оселета, както и с ненадминатото амароне Дзенато.

Седмото издание на DiVino.Taste се организира от 17 до 19 ноември в НДК, София.

Билети за най-големия конгрес на българското вино може да се закупят онлайн на vintageclub.bg https://www.vintageclub.bg/category/sabitia-37

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР