Още от самото начало на мандата ни, ние решаваме проблеми

...
Още от самото начало на мандата ни, ние решаваме проблеми
Коментари Харесай

Валери Симеонов обяви какви глоби могат да ни "нашибат" заради Калиакра и разкри "благородните идеи" на зелените организации

Още през цялото време на мандата ни, ние решаваме проблеми на предходните държавни управления. Казусът с Калиакра няма избавление, след него ще има още доста сходни проблеми, които да решаваме. Това съобщи пред Българска национална телевизия вицепремиерът Валери Симеонов във връзка заповедта за ограничението на земеделието и строителството в зона Калиакра. " Решението би трябвало да се търси с заплащане не непознати грехове. Трябва страната да откри метод да компенсира хората, чиито имоти се падат в зоната, която е неразрешена за всичко. Това би трябвало да стане благодарение на общината. Тези ще ги обезщетим с имоти или финансово ", уточни Симеонов.

Той разкри, че решенията за Калиакра са взети още през 2007 година, само че действително още на идната година те са били нарушени и са стартирани градежи. " През 2016 година Европейския съд ни осъжда. Преди това лека по лека е почнало асимилиране на някои от тези терени. Истината е, че на тези места е подстрекателство, че това са степи, тъй като аз съм осведомен какво тъкмо има по тези терени. Това се едни пустеещи хендеци и в никакъв случай не са били употребявани, само че в този момент там където е строено би трябвало да бъде унищожено. Това не носи нищо положително за стопанската система на страната ", посочи вицепремиерът.

Според него тези зони се дефинират от еколози и неправителствени организации с огромно въздействие, което не е добре, тъй като се превръщало в техен рентабилен бизнес. " Това можеше да е единствено възбрана за градеж, само че за какво да не може да се обработват нивите ", опита Симеонов.

Той е безапелационен, че всеобщите митинги по проблема не са били изключително основателни, тъй като хората не са били добре осведомени. " До края на септември може да ни нашибат едни наказания, че свят ще ни се завие ", предизвести водачът на НФСБ.

" Положението в парк " Странджа " е същото, даже там са най-тежките забрани. Зелените организации, започвайки от едни благородни хрумвания, са трансформирали това един рентабилен бизнес ", съобщи Валери Симеонов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР