Още от началото на сезона около ЦСКА изобщо не е

...
Още от началото на сезона около ЦСКА изобщо не е
Коментари Харесай

Росен Барчовски пред Sportal.bg - за новите попълнения на ЦСКА, контузените играчи и сблъсъка с Черно море

Още от началото на сезона към ЦСКА въобще не е скучно. Постоянните трансферни маневри са една от най-обсъжданите тематики, а с цел да ни каже по какъв начин се вписват новите попълнения в състава на " армейците ", се обърнахме към старши-треньора на отбора Росен Барчовски. Пред камерата на Sportal.bg и Sportal TV той разкри и какво е положението на контузените играчи - Андрей Иванов и Венцислав Петков и по кое време ще се завърнат в игра. Не пропуснахме да разяснява и идния конфликт от 21-ия кръг на НБЛ против Черно море Тича. 

- Преди няколко дни Ви попитах за новото попълнение на ЦСКА, само че тогава не коментирахте тематиката. Сега може ли да ни кажете малко повече за него и по какъв начин се стигна до този трансфер? 
- Не можех да разясня тогава. Чакахме да дойде разрешителното, тъй като стават неточности, макар че бях уверен, че няма какво да се случи. По принцип планирахме към този миг на годината да търсим още един висок човек. Дефакто ние сме с трима – Зейн Ноулс, Андрей Иванов и Алекс Симеонов ненапълно, като той по-скоро е крило. Бях изцяло наясно, че няма да изкараме по този начин сезона, изключително през март и април програмата е доста сгъстена. През март има Купа и по-късно плейофи. Така че това ми беше в главата. Изборът бях почнал да го върша преди тази злополучна травма на Андрей. Когато стана тя, към този момент нямах никакви съмнения. Няма толкоз доста варианти в този миг на годината, само че въпреки всичко има свободни играчи. Такъв профил желаех – умел състезател, по-скоро тук от района и Драган е тъкмо този вид. Сърбин, а те са научени доста добре. Познава този район, играл е в Македония, в Румъния, в Сърбия, несъмнено и в други страни. Има доста опит и може да играе на две позиции. Не се поколебах, той пък беше решил авансово да си разтрогва контракта с румънския клуб, имаха някакви проблеми там с управлението. Нещата станаха доста бързо.
 ЦСКА се укрепи с 210-сантиметров колос ЦСКА се укрепи с 210-сантиметров колос 28  Тренировка на ЦСКА
- Виждаме обаче Райли Оуенс към момента в залата. Какво е ситуацията с него? 
- Разтрогнахме контракта с ангажимента да остане тук. Търсят му тим, може да е в България, може да е някъде на открито. Тренира с нас, с цел да поддържа форма. Той е отлично момче, доста положително. Да Ви кажа почтено, в случай че беше българин, нямаше късмет да го освободя. Единствената причина е, че щяхме да станем с петима чужденци, а имам задоволително млади българи на тази позиция и той щеше да стои и да си губи времето. Казах го към този момент един път – беше съвместен интерес.
 ЦСКА благодари на Райли Оуенс ЦСКА благодари на Райли Оуенс
- Другото ви ново попълнение Таменанг Чо изигра два мача, към този момент направи и повече тренировки. Как виждате неговото наличие в ЦСКА, вписва ли се в тима? 
- Изигра два доста положителни мача. Не се случва постоянно първоначално новобранци, които за първи път излизат от Щатите и за първи път играят професионален баскетбол, да стартират добре. Той има баскетболно IQ високо, доста високо, което го знаех – и от това, което съм следил, и от диалога с треньора му, приспособява се добре. Разбира се, водих диалог с него и му споделих, че тези два положителни мача не трябва да го задоволяват никога. Той ми даде обещание, че знае. Умен е, да забележим...

- До каква степен е подготвен Брандън Йънг, евентуално може доста повече от това, което демонстрира сега? 
- Той сигурно не е на 100%. Четири месеца са ужасно доста. Понатежал е, излязъл е от игрова форма, а в този момент към този момент е и изтощен. Игра повече в сравнение с трябваше, изключително в последните два мача нямах друго решение. Направиха фаулове Мартин Сотиров и Виктор Гергов. Ще му би трябвало време. Желанието му е голямо. Рядко съм виждал човек, който толкоз доста да желае да побеждава и на тренировки, и на мачове. Това е по-доброто. Има си и негативи, тъй като от време на време избухва и е нервозен, само че избирам да работя с хора, които имат повече предпочитание и сила от марди.
 ЦСКА тренира в цялостен състав преди мача с Черно море ЦСКА тренира в цялостен състав преди мача с Черно море 28  Тренировка на ЦСКА
- За страдание, от началото на сезона травмите са неизменима част от ЦСКА. Какво е положението на Андрей Иванов? 
- На 23 февруари маха шината. Сега си е в Ямбол, с цел да може да му оказват помощ родителите. Маха шината, хвърля патериците и започваме възобновяване тук. Той самият желае да стартира надали не за една седмица, няма да стане. Оптимистично – още към 20-ина дни. Смятам, че към средата на март към този момент ще може да стартира да тренира, може би в края на март да стартира и да играе.

- Това значи ли, че ще бъде на линия за Купата на България? 
- Може да е в състава. Дали ще е подготвен да играе, не мога да кажа.
21  ЦСКА - Рилски състезател
- Малко по-притеснително наподобява положението на Венцислав Петков. Според информацията на нашата медия при него даже може да се наложи интервенция. Каква е обстановката там? 
- Засега не. Ще би трябвало да мине още малко време, някъде към две седмици и тогава да преценим. Ако е отшумяло всичко, тъй като в този момент за момента върви добре, тогава започваме работа и тренировки. Ако отново стартират нещата, ще би трябвало да се отиде на интервенция.

- Сега ви следва мач с Черно море Тича, тежко посещение. Какви са Вашите упования? 
- Очаквам цялостна въодушевена зала с два пъти повече предпочитание в сравнение с против другите тимове, тъй като постоянно е по този начин против ЦСКА. Като се чуе ЦСКА, настръхват. Това е край време, откогато аз съм играл. И аз съм огромен дразнител (смее се). И тимът на Варна ще бъде с голямо предпочитание. Те играят доста нападателно, доста бързо, чака ни доста сериозна борба. Имам в главата си някакъв проект и някакво предугаждане, само че дано да се забележим на терена какво става.
28  Тренировка на ЦСКА
- Те имат един извънредно непрекъснат състезател в лицето на Аверил Ъгба, ще съумеете ли да го спрете? 
- В първия мач тук ни вкара 4 тройки. До този миг не мисля, че беше вкарал общо за всички мачове толкоз. Игра с голямо предпочитание. Труден ще е, само че в този момент към този момент имаме повечко хора, с които да го спрем. Пък и той ще би трябвало да пази, и той ще би трябвало да ни стопира нас.

Снимки: Владимир Иванов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР