Още от началото на месец декември, въздухът се изпълва с

...
Още от началото на месец декември, въздухът се изпълва с
Коментари Харесай

Декември - месецът на големите пътувания

Още от началото на месец декември, въздухът се изпълва с предусещане за празници, а за доста от нас те са синоним на пътешестване. Никулден на 6 декември, празникът на студентите на 8-и декември, и несъмнено Рождество Христово и малко по-късно посрещането на Новата 2020 година. Еуфорията към подготовката и приемането на дарове, ароматът на канела и цитрусови плодове, коледните мелодии ни изпълват с празнично въодушевление. Независимо дали пътуваме, с цел да се съберем с родственици, или с цел да се насладим на няколко дни в заснежените планини с другари, има нещо, което непроменяемо ще ни е належащо и е значимо да не го пропущаме в листата със задания преди да тръгнем. Макар дистанциите да са елементарно преодолими, би трябвало да помислим и да се подготвим за пътуването. Ако пътуваме с персонален автомобил, би трябвало да обърнем внимание, че колкото и да се забави тази година, първият сняг е към този момент тук и с изключение на да ни радва, от време на време основава усложнения в придвижването. Различна конюнктура на пътя може да се характеризира със заснежени или замръзнали сектори, мъгливи и недотам положителни условия по пътната настилка, голям трафик в някои сектори, изключително към края на годината и началото на новата. За никого не е загадка, че автомобилът би трябвало да е безупречен и шофирането би трябвало да съблюдава разпоредбите за придвижване. Шофьорът би трябвало да приготви и още две неща – да подписа застраховка Гражданска отговорност и да закупи винетка, когато пътуването е отвън границите на обитаемото място, в което живее.

С развиването на технологиите, с изключение на по-нови коли с всевъзможни улеснения за шофиране, се появи и комфортен метод за закупуване на винетки – така наречен e-винетка. От началото на тази година електронните винетки замениха досегашния им физически вид. Със сигурност не беше прелестно предното стъкло на автомобила да наподобява на коледна елха с разнообразни по цвят стикери на него. Освен че пречат на стъклото и могат да разсеят лидера, живеейки в свят с технологии, стикерът може елементарно да се трансформира в електронен и изобщо да не се слага на предното стъкло.

След въвеждането на новата услуга – е-винетка, от края на декември 2018-а, за водачите на ППС-та това означаваше завършек на залепването на стикер на предното стъкло и носенето на документ, свидетелстващ закупената винетка. Със сигурност много от водачите са срещали компликации в премахването на остарелия и слагането на новия стикер, което постоянно може да скапе празничното ни въодушевление.

Тази година, както и през предходната, електронната винетка е налична от А1. Стартирайки продажбите на е-винетки още на 21 декември 2018 година, А1 се трансформира в първия и единствен телеком у нас, който предлага новата услуга и всички типове електронни винетки – дневна, уикенд, седмична или месечна. Допълнително улеснение е, че даже да сме тръгнали към този момент на път, преди да излезем от града, може да спрем за минутка, да пуснем SMS с регистрационния номер на транспортното средство на къс номер 1002 (за уикенд е-винетка) или 1007 (за седмична е-винетка). След това активацията се удостоверява с потвърдително известие, а сумата се начислява в идната фактура на потребителя. Така можем умерено да продължим пътуването. Съществуват и още два метода за закупуване – през уеб страницата на А1.bg, или през мобилното приложение на компанията – Моят А1, като стъпките за закупуване са улеснени оптимално и дават опция за закупуване в границите на минута-две. Разбира се, е-винетки могат да бъдат закупени и от търговски обект на телекома. Услугата е разполагаем освен за клиенти на А1 България, което дава в допълнение улеснение. За клиентите, закупили е-винетка през a1.bg като регистрирани консуматори, има налична алтернатива за следене на историята на покупките и данните за съответния автомобил за облекчение и улеснение при бъдещи поръчки.

Закупуването на е-винетки онлайн е огромно облекчение за водачите. В днешно време процентът на правоспособните водачи в дейна възраст, които имат смарт устройство или мобилен телефон, е извънредно висок. Това дава спомагателна опция на водачите да приготвят автомобила си с нужните документи за пътешестване отвън града по бърз и елементарен метод. А водачите, които избират по-традиционни способи, могат да посетят в магазин на А1, където могат да платят и в брой.

Освен изрядността на транспортното ни средство и документите, водачите би трябвало да извърнат внимание и на държанието си на пътя. Най-важното е да се съблюдават нормите на Закона за придвижване по пътищата и да бъдем по-толерантни на пътя. По-добре е да сменяем високите скорости с висок градус на празничното ни въодушевление в навечерието на най-големите християнски празници у нас.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР