Още от малки сме научени да мием всичко, което възнамеряваме

...
Още от малки сме научени да мием всичко, което възнамеряваме
Коментари Харесай

Ново 20! Не мийте тези храни, преди да ги сготвите

Още от дребни сме научени да мием всичко, което имаме намерение да ядем. Малцина обаче знаят, че от време на време това може повече да навреди, в сравнение с да помогне.

Измиването на някои артикули може да докара до разпространението на бактериите и до редица други отрицателни последици.

Яйца

По черупката има хиляди дребни пори, които могат да са вход за бактерии. Ето за какво създадените във фабриките яйца са покрити със специфичен предпазен пласт. Той изолира бактериите и предотвратява разпространяването им в други артикули. Когато ги измиете, вие на процедура махате този пласт.  

Пиле  

Бактериите по прясното пиле са много рискови за здравото ни. Най-известната е салмонела. Много хора си мислят, че като го измият, ще си решат проблемите. Това обаче не е по този начин. Водата оказва помощ на бактериите да се разпространят по ръцете и в мивката ви. Ако започнете да го готвите незабавно, те ще умрат. Най-добрите готвачи поучават следното - най-добре сварете пилето два пъти. Веднъж щом водата кипне, сменете я и оставете пилето да се готви.   

Същото важи и за другите типове меса, като агнешко, телешко, говеждо и свинско. Преди да готвите, отстранете сока на месото и влагата от повърхността с хартиени кърпи или салфетки. След това измийте ръцете си със сапун и топла вода.

Риба   

Подобно на пилето, и тук измиването на рибата не води до ликвидиране на бактериите. Напротив.

Паста

Главните готвачи считат миенето на паста за закононарушение, защото по този метод тя губи нишесте. А точно с помощта на него сосът се всмуква по-добре. Измийте този артикул след готвене и в случай че вършиме салата или нудъли. 

Гъби  

Ако гъбите се държат дълго време под вода (или се накиснат), те ще всмукват огромно количество от течността. Изплакнете ги добре и ги подсушете с хартиена забрадка. И единствено преди готвене! В противоположен случай бързо ще се скапват! 

Източник: obekti.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР