Още от февруари ПП АБВ алармира за задаващата се ,

...
Още от февруари ПП АБВ алармира за задаващата се ,
Коментари Харесай

ПП АБВ: Алармирахме за задаващата се водна криза още през февруари

" Още от февруари Политическа партия АБВ сигнализира за задаващата се, само че без реакция от институциите " , разяснява пред медиитеобластният ръководител на АБВ-Перник Петър Първанов. Той изясни, че казусът към този момент в назрял и от страна на Министерството на околната среда и водите сигнализира за очертаващи се съществени разноски за ограничение на бедствието и оправянето с казуса. „ Въпросът е, че никой от тях към този миг не направи разбор дали стоте километра тръбопровод от бент. „ Камчия “ към Бургас тече и дали има загуба там . Очертаха се и други неща като това, че бент. „ Камчия “ се източва от ВЕЦ-а, който е издигнат до него. Имаме информация от 5 години обратно, че това не е тъкмо по този начин. Проблемите са на друго място и в други институции. Основният проблем за мен е, че никой не реагира в точния момент. Хората, които са в този бранш, несъмнено са некадърни и нямат място там “.
Първанов разяснява наклонността в навечерието на зимните празници най-малко един град в страната да остава без вода за битови потребности. Той изрази неразбиране за неналичието на прогнози по водните ресурси и нива.
 Общинският съвет в Бургас с изключително съвещание - иде ли водна рецесия Общинският съвет в Бургас с изключително съвещание - иде ли водна рецесия
По искане на Българска социалистическа партия, ще се организира изключителна сесия на Общинския съвет в Бургас. Поводът е опасността регионалния град да премине на воден ре...
И добави: „ Не е мъчно човек да наблюдава равнищата на един язовир, с цел да реши тъкмо къде се намира и какви тъкмо да разноските в него, къде е притокът и къде е отишла тази вода. Знаете, че това са проблемите в строителството на язовирите, проблемите в климата, само че аз съм сигурен, че проблемите по-скоро са в некадърността и некомпетентността на институциите, които ръководят водния бранш. Това се потвърждава доста елементарно. Като образец показвам Перник и напомням какво се случи преди една година. Знаете по какъв начин язовирът беше източен Накрая се оказа, че няма отговорни. Беше отговорна природата. Знаете по какъв начин се похарчиха 100 милиона за меко казано смешни вложения. Една част от тях бяха 30-те милиона за връзката със София, която връзка действително се оказа освен неработеща, само че и неефективна и некачествено изпълнена. Реално в моментите, в които тя работеше, се оказа, че зарежда 30 % от града ни, а останалата част не работеше. Добре, че природата и Господ се смилиха над града ни. Независимо от изхарчените 100 милиона, само те съумяха да изпълнят язовира и градът да се избави от още по-трагично злополучие “.
В подтекста за задълбочаващите се огромни проблеми с водоснабдяването в България ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков разяснява, че тръбопроводът към Бургас ще е следващото доказателство, че в България се строи, с цел да се ремонтира и се граби. „ В пернишкия случай в първия месец имаше повреди всеки ден. Фактът, че в Перник и в този момент в Бургас е ангажирано едно и също лице – Нанков, е гаранция, че грабежът е неминуем. Той персонално отговаряше за неуспеха в Перник, за което не последва никаква отговорност. Сега той персонално ще дава отговор и в Бургас. От 60-те милиона, ще станат 100.
Въпросът е какъв брой ще бъдат откраднати. Вместо да се вземат ограничения за водната сигурност на районите, всички ограничения са адресирани към грабежа. От информация доста ясно се вижда, че е доста грозна политическа нечиста сделка, че водноелектрическата централа е повода за обезводняването на бент. „ Камчия “. Като се направи сметката, се вижда, че водата, която е употребена от ВЕЦ-а, след това влиза във водноосигурителните мрежи към Варна, Бургас и селата. Всеки един месец през тези пет години е очевидно. Още повече, че турбината на тази централа е една и информацията, с която сме се сдобили, демонстрира, че има байпас на стотина метра преди пречиствателната станция, турбината и след това цялата вода до литър се връща в газопреносната мрежа. Източникът, който не е употребен от Министерство на околната среда и водите като защитна мярка за запазване на по-голям размер вода, е екологично-водното количество, т.е. това е количеството, което е пускано в реката “, сподели в умозаключение Петков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР