Още не са ми предоставени доказателствата за обвинението за всяване

...
Още не са ми предоставени доказателствата за обвинението за всяване
Коментари Харесай

Проф. Стоименова: Още не са ми предоставени доказателства за обвинението за всяване на паника

„ Още не са ми предоставени доказателствата за обвиняването за всяване на суматоха след мои изявленията, в които споделям, че може да има дефицит на медикаменти в интервала на пандемията и предлагам да няма презапасяване с лекарствени артикули “. Това сподели в студиото на „ Лице в лице “ по БТВ ръководителят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова. Преди няколко седмици прокуратурата повдигна обвиняване против нея поради предизвестия, отправени в медиите.
„ Аз по-скоро осведомих в тези изявленията, че дефицитът на медикаменти, едно обикновено събитие, по време на пандемията може да се задълбочи и с цел да се профилкатират за бъдещо такова събитие, е належащо да има едно отговорно държание за лекарствена приложимост и надлежно да има дейности от изпълнителната власт да се превантират тези обстановки “, сподели Стоименова. По думите й тази информация е съществувала в публични отчети на СЗО и Европейската организация за медикаментите и не е нещо ново. Тя изясни и че не е подстрекавала хората да си купуват избрани лекарствени артикули.
Проф. Стоименова сподели две писма от Изпълнителната организация по медикаментите и заповед на здравния министър Кирил Ананиев, който на 30 април, няколко дни след повдигнатото обвинявания, лимитира експорт на някои лекарствени артикули, с цел да се предотврати съществуващият дефицит. Освен това тя приложи информация, поискана от НЗОК по Закона за достъп до социална информация, в която се показва, че до 22 април, че има 7 медикаменти, за които има краткотрайно прекратяване на продажбите, или удължение на краткотрайното прекратяване за месец март.
Шефът на Българския фармацевтичен съюз показа и че е получила интернационално поддръжка от фармацевти, както и че Европейската асоциация на медикаментите дори показва, че това, което е употребявано като изказ в тези изявленията, би следвало да е се адмирира, тъй като посланията и са да няма презапасяване с лекарствени артикули.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР