Още не мога да прежаля Фидел. Почина преди три години,

...
Още не мога да прежаля Фидел. Почина преди три години,
Коментари Харесай

Йорданка Христова: Още не мога да прежаля Фидел!

„ Още не мога да прежаля Фидел. Почина преди три години, неоспорим водач, обичан и ненавиждан. Царство му небесно ”. С тези думи певицата Йорданка Христова уважи годишнината от гибелта на кубинския водач Фидел Кастро, научи HotArena.

Примата на българската известна музика бе измежду най-близките му другари. За връзката посред им се носят митове, а мълвата гласи, че Христова си остава и една от огромните дами на живота му.

„ Обичахме се, само че отново споделям, любовта ни беше друга, няма да влизам в детайлности и да описвам каква тъкмо ”, споделя Христова.

Преди време се разчу, че след гибелта на Ел Коменданте, Йорданка е получила четири картини с извънредно висока стойност от него. Кастро персонално наредил след гибелта му те да бъдат изпратени на хубавата българка, която завладя сърцето му в миналото.

Христова обаче не разяснява скъпото завещание, а още по-малко връзките си със фамилията на Кастро.

„ Фидел даде доста на Куба, направи доста за страната си, само че й взе фантазиите. Ние сме прекомерно дребни, с цел да подлагаме на критика. Историята ще отсъди ”, сподели Христова броени часове след гибелта му.

Но даже и в този момент всяка зима тя се радва на слънцето над Острова на свободата, връщайки се към прелестните мемоари от предишното, написа „ България през днешния ден ”.

Христова признава, че поради близкото й другарство с кубинския водач не е имала проблем с интернационалните си изяви, само че и в никакъв случай не е търсила помощ от него, с цел да успее.

„ Испанските песни представях за кубински и по този начин минаваха по-лесно. Другите — къде с минижуп, къде с усмивка, също ги прокарвах без проблеми, даже без да се постанова някой от кръга на Кастро да се застъпва за мен, даже на концертите в чужбина.

Никога не съм се възползвала от другарството си с Фидел ”, твърди Йорданка Христова.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР