Още на 46 години Илън Мъск има основани 3 революционни

...
Още на 46 години Илън Мъск има основани 3 революционни
Коментари Харесай

3 стъпки, с които Илън Мъск решава проблемите си

Още на 46 години Илън Мъск има учредени 3 революционни мултимилиардни компании в 3 разнообразни полета на активност - Paypal, Tesla и Space X.

Сам споделя за себе си, че работи по 100 часа на седмица в продължение на 15 години, като по-късно ги понижава до 85. Близки към ексцентричния визионер споделят, че постоянно пропуща обяд или се храни, вършейки нещо друго, като това - непрекъснато да дава отговор на имейли.

Без подозрение работната нравственос играе значима роля, с цел да те трансформира в експерт в това, което правиш. Хора като Мъск, които имат толкоз строга трудова дисциплинираност постоянно подхождат по изобретателен метод и са способни да вземат решение съществени проблеми, написа Business Insider.

Методът на изпълнителния шеф на Teslа да откри излаз от даден проблем включва междинните 3 стъпки:

1. Идентифицирайте казуса

Когато сте изправени пред сложна обстановка, напишете на лист концепциите, които ви хрумват за нейното позволение.

2. Разделете казуса на главните му елементи

Започнете да си задавате въпроси, които са свързани с казуса.

" Например, в случай че ми кажат, че батерийните пакети са доста скъпи и това няма да се промени ще си задам следните въпроси:

От какви материали са формирани батериите? Каква е цената на тези материали? Стигам до извода, че съдържат кобалт, никел, алуминий, въглерод и други субстанции. И се запитвам още веднъж, в случай че купим тези запаси от Лондонската борса, какъв брой ще коства всеки от тях. "

Така съгласно Мъск вместо да се следва убеждението, че батериите са скъпи, човек би трябвало да си зададе въпроси, с цел да разбере дали в действителност са скъпи и в случай че са, за какво това е по този начин.

3. Създайте решение от нулата

След като дефинирате казуса и го разглобите на части, би трябвало да намерите решение. Примерът, който ексцентричният визионер дава е следният:

Ако имате потребност да отслабнете и би трябвало да упражнявате 5 дни в седмицата по един час, може ли да губите тегло, в случай че се упражнявате по-малко? Отговорът съгласно него е да, в случай че вършиме 15-минутни, само че по-интензивни тренировки.

Според него същите способи могат да се приложат за всеки проблем. Ако той са раздели на дребните детайли, които го сформират, анализът ще е по-лесен и може да се откри решение. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР