Още на 10 февруари Министерството на здравеопазването е подало справка

...
Още на 10 февруари Министерството на здравеопазването е подало справка
Коментари Харесай

МЗ: Още на 10 февруари МЗ сме подали справките за лицата с изтекли ТЕЛК решения

Още на 10 февруари Министерството на здравеопазването е подало информация към всички заинтригувани институции за лицата с изтекло експертно решение преди влизането в действие на измененията в Закона за хората с увреждания.

Това заяви заместник-министърът на опазването на здравето доктор Динко Странски в отговор на журналистически въпроси.

" Във връзка с преди влизане в действие на измененията в Закона, наблягам, че Министерството на здравеопазването е направил всичко, което зависи от нас. Още на 10 февруари т. година сме подали към всички заинтригувани институции информация за лицата с изтекло експертно решение преди влизането в действие на измененията в Закона за хората с увреждания ", сподели той.

" В тази връзка, жителите не би трябвало да подхващат нищо в допълнение, защото всичко се дава на институциите по електронен път. В случаите на нужда от преосвидетелстване, жителите следва да подадат заявление за преосвидетелстване по нормалния ред най-малко три месеца преди приключване периода на експертното решение “, добави заместник-министърът.

Той акцентира, че в Министерство на здравеопазването не е постъпил нито един сигнал от институция или от жители, че системата, осигуряваща електронна съгласуваност сред институциите, не работи и акцентира, че при сигнал министерството е готово да ревизира проблема незабавно и да реагира навреме.

Министерството на опазването на здравето още веднъж акцентира, че хората с увреждания, които са подали заявления-декларация за преосвидетелстване и, чийто период на експертните решения преди влизането в действие на измененията в Закона за хората с увреждания (29 януари т.г.) не би трябвало да подхващат никакви дейности пред Националния застрахователен институт (НОИ), Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), Агенцията за обществено подкрепяне (АСП), Агенцията за хората с увреждания (АХУ), Националната организация за приходите (НАП) и Регионалната здравна ревизия (РЗИ). Единствено тяхно обвързване, с цел да не губят правата си, е да подават заявления-декларации за преосвидетелстване най-малко 3 месеца преди приключване периода на съответното експертно решение, според закона.

Информацията се дава служебно от системата на здравната експертиза до всички заинтригувани страни и общините по сегашен адрес на лицата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР