Още миналата година президентската институция не подкрепи желанието на българите

...
Още миналата година президентската институция не подкрепи желанието на българите
Коментари Харесай

Костадинов: С отхвърлянето на референдума КС заобиколи Конституцията и я наруши

Още предходната година президентската институция не поддържа желанието на българите да се свика референдум. Румен Радев два пъти ни отхвърли. В Народното събрание болшинството на ПП-ДБ, Движение за права и свободи и ГЕРБ отхвърли референдума с обяснението, че опонира на конституцията. В нашата тъжба ние категорично искахме конституционният съд да се произнесе по въпроса. Конституционният съд отхвърли да се произнесе, заобиколи конституцията и я наруши. Това беше прикрит държавен прелом. Това сподели ръководителят на ПГ " Възраждане " Костадин Костадинов в ефира на Българска национална телевизия.

Костадинов показа, че " се гордее " с това, че представители на " Възраждане " са били в Русия за присъединяване във конгрес, проведен от партията на Владимир Путин " Единна Русия ".

Форумът е бил отдаден на " битката с модерните практики на неоколониализма ", показват от " Възраждане ". В него са взели участие представители от 44 страни. Речи на форума са произнесли Коста Стоянов и Ангел Георгиев от " Възраждане " като и двамата са се застъпили за правото на самостоятелност на всички страни и са осъдили всички форми на колониализъм и неоколониализъм, показват от партията.

" Ние градим мостове. Ние желаеме да имаме сътрудници, а не господари. Русия ни дефинира като неприятелска страна, поради това, че България предприе вражески дейности ", сподели Костадинов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР