Още когато се обсъждаше проблемът за прехвърляне на Фонда за

...
Още когато се обсъждаше проблемът за прехвърляне на Фонда за
Коментари Харесай

Д-р Хасърджиев: 6-годишната Мими си отиде, а всички са си свършили работата

Още когато се обсъждаше казусът за прекачване на Фонда за лекуване на деца в чужбина към НЗОК, казахме че това е прекачване на казуса от единия джоб в другия. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия доктор Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация във връзка случая с 6-годишната Мария, родена със Синдром на Даун, която умря, без да дочака лекуване.

В момента не знаем какво се случва. Вчера от Касата споделиха, че са си свършили работата. Мими си отиде, откакто явно всички са си свършили работата, съобщи доктор Хасърджиев.

Не е ясно коя процедура до каква степен е стигнала, кои са имената на хората, които връщат документи, и лекуването на тези деца се бави, възможностите им понижават. Проблемите са доста, има и други чакащи деца и ни чакат доста такива случаи, сподели още доктор Станимир Хасърджиев.

Отговорите би трябвало да се дават доста по-бързо от това, което се случва сега. Ще се постановат някакви ограничавания, само че хората би трябвало да знаят за какво тези ограничавания се постановат, сподели някогашният шеф на "Пирогов " доктор Спас Спасков.

Ако погледнем от положителната страна на нещата, ресурсът, с който разполага НЗОК, е доста повече от този, който съществуваше във Фонда, и това би трябвало да разреши на повече деца да заминат на лекуване в чужбина, съобщи доктор Спасков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР