Още кметовете в страната обявиха 2 май за неучебен ден.

...
Още кметовете в страната обявиха 2 май за неучебен ден.
Коментари Харесай

Неочаквана ваканция: Още кметове обявиха 2 май за неучебен ден

Още кметовете в страната оповестиха 2 май за неучебен ден. И по този начин децата ще може да си починат и да се заредят с нови сили за учене.

Тази година Великден съответствува с 6 май - Гергьовден - Ден на храбростта и Българската войска, а 1 май - Ден на труда е формален почивен ден. И от шест почивни дни единствено 2 май е работен и образователен ден.

По закон градоначалниците имат право да афишират със заповед за неучебни до 3 дни в границите на календарна година.

Ето къде учениците ще се любуват на дълга отмора:

Ямбол:

2 май ще е неучебен за всички учебни заведения на територията на Общината. Това гласи заповед на кмета Валентин Ревански.

„ По този метод всяко семейство ще има опция да възнамерява времето си и да бъде дружно в празничните дни, както и да се включи в празничната стратегия на общината за Великден и Гергьовден. “, разяснява кметът Валентин Ревански.

От общинската администрация припомнят, че заповедта не важи за детските градини и детските ясли, за които 2 май е присъствен ден. За учениците от Елхово също ще има дълга отмора.

Област София:

2 май ще бъде неучебен ден за учениците в Самоков и Етрополе. Кметът на Етрополе Владимир Александров разгласи това в профила си във Facebook.

" Бих желал по този метод да имате опция да почивате шест дни - от 1 до 6 май и да се насладите на времето, прекарано с родителите и приятелите ви ", написа той.

Кметът на Самоков Ангел Джоргов също разгласи 2 май за неучебен ден. " Пожелавам на всички възпитаници една прелестна Великденска почивка ", написа той в профила си във Facebook.

Бургас:

2 май ще бъде неучебен ден и за бургаските възпитаници. Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов в профила си във Facebook. Той е издал заповед поради многото подадени претенции от родители и възпитаници до него и до самите учебни заведения.

" Получих уверения от шефове на учебни заведения, че това няма да се отрази отрицателно на образователния развой ", написа той.

Област Монтана:

Кметът Златко Живков разгласи 2 май за неучебен ден. Заповедта се приготвя и ще бъде подписана на 19 април.

Празникът на града - Денят на Свети Дух също ще бъде неучебен. Това е Петдесетница след Великден и тази година е на 24 юни.

Кметовете на още две общини в региона са оповестили 2 май за неучебен - Берковица и Якимово.

Разград:

Кметът Добрин Добрев също зарадва учениците. Той е издал заповед, с която афишира 2 май за неучебен ден на територията на Общината.

" Пожелавам на нашите деца пълноценна почивка и отмора, в която да посрещнат идните Великденски празници ", написа той в профила си във Facebook..

Припомняме, че 2 май ще бъде неучебен ден и за учениците в Благоевград, Пловдив, Асеновград, Първомай, Поморие, Белоградчик, София, Русе, Хасково, Димитровград, Троян, Ловеч, Смолян, Плевен - като за града е оповестена и още една дата - 15 май - Празника на Плевен и Стара Загора.

Следващата порция от майски празници е в завършек на месеца. 24 май - петък - Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност и е формален почивен ден. Тук ще се получат 3 почивни дни поради уикенда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР