Още името на този автомобил подсказва за какво е създаден –

...
Още името на този автомобил подсказва за
какво е създаден –
Коментари Харесай

Land Rover Discovery на 30 години

Още името на този автомобил подсказва за какво е основан – за изследване и приключения - Land Rover Discovery. Днес е към този момент на 30 години и се показва от марката на видно място като част от "Класическите дни " в Замъка Дик /Schloss Dyck/. През 1987 година, Land Rover дава зелена светлина на плана под кодовото име "Project Jay " за разработването на трети модел в допълнение към Defender и Range Rover. През 1989 г. проектът се трансформира в реален автомобил.

Машинат отпразнува международната си премиера към този момент с формалното име "Discovery " на автосалона във Франкфурт, първоначално единствено с три порти и с турбодизел с непосредствено впръскване. Land Rover представи версията с пет порти през 1990 г. и употребява за пръв път изключително здравия всъдеход като главен автомобил за фамозното за "Camel Trophy ".

През 1998 година второто потомство беше представено в Парижския салон за първи път с въздушно окачване. Друга световна премиера в още ненаречения тогава пазарен SUV сегмент са въздушните възглавници за водача и пасажера начело. През 2001 година системата за подкрепяне на катеренето на хълма и системата за контрол на сцеплението заменят централния диференциал със самозаключване.

Най-големият скок в развиването дойде през 2004 година на автомобилното ревю в Ню Йорк с представянето на Discovery 3. Интегрираният дизайн на рамката на тялото комбинира преимуществата на монокок с тези на шасито. Моделът също така е първият, който “приземи ” Rover със системата Terrain Response.

За 20-та годишнина на модела четвъртото поколение беше пуснато през 2009 година, като Discovery получи нов образ и модерен 3.0-литров, V6, дизелов мотор с последователно включен турбокомпресор. През 2011 година Land Rover размени предишната шестстепенна автоматизирана с осемстепенна кутия, а през 2012 година едномилионният Discovery слезе от линията в завода в Солихюл.

Последната глава във към този момент 30-годишна история на модела серия отвори Land Rover 2016-а в Парижкия салон. С стартирането на пазара през пролетта на 2017 година, на петото поколение на този неразрушим многофункционален елемент с неговия самоносещ алуминиев корпус отвори нова територия за марката. В същото време Land Rover продължава да го предлага като особено необятен седемместен модел, защото и децата последователно порастват и стават хора.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР