Още фигури от висшия ешелон на ГЕРБ излизат от справки

...
Още фигури от висшия ешелон на ГЕРБ излизат от справки
Коментари Харесай

Енергиен зам.-министър е рекордьор по евтиния от Артекс: пазарувал по 616 евро/кв. м на ул. Тинтява

Още фигури от висшия ешелон на ГЕРБ излизат от информации в Имотния указател като клиенти на “Артекс ”, придобили жилища по непазарно ниски цени, заяви Биволъ.

Медията е обработила партидите на всички компании свързани с Пламен и Весела Мирянови – към 3000 записа за покупко-продажби с парцели.

Така от Апартаментгейт изплуват и имената на зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов, на някогашния началник на Комисията по известията Веселин Божков и Гергана Мутафова от Висш съдебен съвет, препоръчана от ГЕРБ.

Красимир Първанов към този момент държи връх по евтиния. Той е придобил на 28.09.2018 апартамент от 149,56 кв.м. плюс два гаража – 18,9 кв.м. и 31,17 кв.м. за 240 312,47 лева или единствено 616 евро на кв. м. Имотите са в нова постройка на ул. “Тинтява ”, където е единият от жилищата, закупени от Вежди Рашидов.

Първанов е постоянен клиент на Артекс. Още през 2009 той си е купил от компанията апартамент в Дианабад от 150 кв. м плюс гараж 16,9 кв.м. за 222 964 лева или 684 евро на кв.м.

Биволъ напомня, че още през 2017 година има данни, че някогашният началник на НЕК Красимир Първанов носи отговорност за загубата на арбитражното дело, в резултат на което България беше наказана да заплати на руснаците 1,2 милиарда лв. за фантомната АЕЦ “Белене ”.

Бившият началник на КРС пазари по 682 евро на кв.м.

Малко преди Красимир Първанов, на 20.09.2018, с апартамент в същата постройка се е сдобил някогашният началник на КРС Веселин Божков. Неговият апартамент и гараж излизат по 682 евро на кв.м. Божков беше дълготраен началник на Комисията за контролиране на известията като съумя да смени 8 държавни управления на поста от 2007 до 2018 година

Управлението на КРС при Божков беше белязано от кавги като изгонването на стратегически вложители и връчването на мултиплексите на подставени компании на банкера Цветан Василев, който по това време бе в доста близки връзки с Движение за права и свободи депутата и предприемач Делян Пеевски.

Друго забавно име измежду клиентите на Артекс е Гергана Мутафова, някогашен областен прокурор на Пловдив и член на Висш съдебен съвет. Тя беше определена от парламентарната квота като персонално предложение на Цветан Цветанов през септември 2017 година

Мутафова е закупила на 08.06.2018 година апартамент в същата постройка, където Цецка Цачева пазари “на ров ”. Но очевидно апартаментът на магистратката не е бил закупен при същите условия, тъй като тя е платила по 1147 евро на кв. м. или съвсем двойно повече, в сравнение с е платила Цецка Цачева, прецизира Биволъ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР