Още едно постижение за – българският аниматор ще снима филм

...
Още едно постижение за – българският аниматор ще снима филм
Коментари Харесай

Теодор Ушев снима филм с Джерард Бътлър

Още едно достижение за – българският аниматор ще снима филм с две холивудски суперзвезди – Джерард Бътлър и Емили Уотсън! Лентата носи името " Полетът на валкириите " и ще е вторият пълнометражен игрален филм на Ушев. Миналата година той дебютира в игралното кино с фантастичната сюрреалистична приказка " Ф1.618 ", въодушевена на романа " Пумпал " на Владислав Тодоров. Тогава в основните герои се превъплатиха Деян Донков и Мартина Апостолова.

Познаваме Ушев с номинацията му за „ Оскар “ в категорията за най-хубав късометражен филм за „ Сляпата Вайша “, а преди година той режисира и къса аниимация по – една от най-популярните книги на Георги Господинов, който пък влезе и в ролята на сценарист. С новия си филм обаче Ушев покорява напълно нови върхове – в ефира на Българска национална телевизия той показа, че към този момент е подписал контракт за новия си пълнометражен филм и по проект фотосите би трябвало да стартират вкрая на 2022 година " Полетът на валкириите " ще е френско-шведска продукция, само че режисьорът се надява екипът да има снимачни дни и в България.

Самият Джерард Бътлър към този момент е идвал у нас няколко пъти за фотосите на няколко екшън кино лентата, а в свое изявление от снимачната площадка на " Код: Ангелът " през 2019 година споделя, че обича България и си прекарва ужасно тук. Връзката му с нашата страна не се изчерпва единствено с това – той даже си взима куче от България и го кръщава... Шушка.

 „ Снимахме в подножието на планина, когато открихме това бездомно куче. Бяхме по средата на нищото, а тя беше гладна и толкоз красива. Тогава си помислих " Какво ще върша? Просто да я оставя ли? ", по тази причина я хранихме през целия ден, само че след това още веднъж се зачудих какво ще се случи с нея, откакто ѝ обърнем тил. По тази причина я взех в Америка. Да, тя е тук, тъй като ми сподели, че няма късмет да се прибера, в случай че тя не пристигна с мен ", споделя артистът.
               

Английската му колежка Емили Уотсън пък ни е позната от минисериала „ на HBO, където изигра Уляна Хюмюк – сборен облик на няколко персони, които са били част от следствието за случая в атомната централа в Припят през 1986 година Номинирана е за „ Оскар “ за ролята й на Джаки в английския биографичен филм от 1998 година „ Хилъри и Джаки “.

Звездният състав е повече от впечатляващ и предвещава следващия триумф на Теодор Ушев в Холивуд, който преди няколко дни оглави класацията за най-влиятелен аниматор в света в интернационална анкета, проведена от кураторите на Анимационния фестивал в Лерида (Animac) и Културния център на Барселона.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР