Още една процедура ще предоставя пари за малки предприятия, защото

...
Още една процедура ще предоставя пари за малки предприятия, защото
Коментари Харесай

Малките предприятия ще бъдат подпомогнати с още една процедура

" Още една процедура ще дава пари за дребни предприятия, тъй като има сегмент от пропуск. Досега те са били пропуснати от двете процедури. Става дума за 80 милиона лв..

Дискусионен остава въпросът дали това ще са компании с над 500 или 300 хиляди лв. . Максималният размер е 50 000 лв., само че е допустимо след минаване през наблюдаващия комитет това да стане и 100 000 лв.. 15, 30 и 75 хиляди лв. ще се дават на дребни, междинни и огромни предприятия на 100 % съгласно размера на компаниите ".
   
Брифинг в Министерството на стопанската система
Публикувахте от в Четвъртък, 13 август 2020 година
Това сподели на брифинг министъра на стопанската система Лъчезар Борисов по отношение на напредъка по антикризисните стопански ограничения, изпълнявани от министерството. Той се организира след среща със синдикалните и работодателски организации в Министерството на стопанската система

В процедурата ще бъдат включени микро, дребни и междинни предприятия . Микропредприятията ще получават до 15 000 лв., дребните с до 30 000 лв., а междинните с до 75 000 лв..

Борисов сподели, че интензитетът на помощта ще бъде в размер на 100 %, а таванът продължава да е предмет на полемика: 50 000 или 100 000 лева. 

" По програмата Иновоции и конкурентоспособнос ще дойдат 400 милиона лв.
. През септември се чака Народното събрание да одобри законови промени, които да дадат късмет на бизнеса тези средства да бъдат усвоени оптимално бързо.

Дигитализация, възобновяване и напредък ще е друга стратегия, по която ще се дават 80% от вложените средства. Идеята е бизнесът да стане по-гъвкав и новаторски. Възобновяемите източници също са акцент, с цел да се понижат разноските за електрическа енергия за бизнеса ", добави той.

" Цифрови и зелени нововъведения ще се подкрепят също с 80%. Акцентът тук е върху нововъведенията . Готов е и докладът на Министерството на стопанската система от встъпването в служба на новия екип.

България няма да е наранена като Англия с 20%, само че рецесията по този начин или другояче ще засегне нашата стопанска система, по тази причина с бизнеса се работи експедитивно за асимилиране на европейските средства. Отчетът към този момент е качен на интернет-страницата на ведомството ", сподели още Лъчезар Борисов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР