Още една причина да се усмихвате по-често! Гневът не се

...
Още една причина да се усмихвате по-често! Гневът не се
Коментари Харесай

Учените са категорични: Гневът ни прави по-дебели

Още една причина да се усмихвате по-често! Гневът не се показва единствено във крясъци, мусене и неприятно въодушевление. Има няколко вида яд и всеки от тях има свои признаци, които включват самообвинения, рисково държание, сълзи от изтощение и доста други, написа dama.bg.

Така че гневът въобще не е елементарна страст. Тя оказва доста по-голямо въздействие върху живота ни, в сравнение с допускаме. По последните данни даже може да докара до повишаване на тежестта. Всички изпитваме яд понякога, само че в случай че непрекъснато се чувствате ядосани, това може да се отрази отрицателно на здравето и тежестта ви.

Ето по какъв начин учените изясняват този резултат:

Когато изпитваме яд, в тялото ни се отделя огромно количество адреналин, който ни приготвя или за пердах, или за бягство. Тази химическа реакция провокира в нас възприятие за мощно безпокойство. Тъй като в подобен миг кръвта се стича от вътрешните органи към мускули, възприятието за апетит понижава, само че резултатът е временен. Когато равнищата на адреналина паднат, тялото ни алармира, че е време да си върнем изгубената сила и започваме да изпитваме мощен апетит. Но защото към момента сме неспокойни, първата ни мисъл евентуално ще е за шоколад, чипс или нещо сходно. Такива храни ни носят наслада и разтуха, само че несъмнено не са потребни за тялото ни.

Безпокойството усилва напрежението, поради което равнищата на хормона кортизол се повишават. Постоянният стрес е доста нездравословен за сърцето и в последна сметка оказва въздействие върху тежестта ни. Кортизолът трансформира кръвната захар в мазнини и потиска храносмилането, което води до трупане на килограми.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР