Още един път да ме скарате с еколозите - ще

...
Още един път да ме скарате с еколозите - ще
Коментари Харесай

И пак Бойко: Още от реалитито с джипката! Този път от Вит с археолози, еколози и обикновени труженици

Още веднъж да ме скарате с еколозите - ще видите какво ще ви направя. Тази закана насочи министър председателят Бойко Борисов към ръководителя на градежа на сектора на автомагистрала "Хемус " над село Торос в местността Боаза в Ловешко.

Повод за гнева му стана сигнал от рибарски клуб "Балканка ", че регионът е застрашен от екокатастрофа поради взимане на баластра от коритото на Вит за градежа на автомагистралата. Впоследствие от Агенция "Пътна инфраструктура " оповестиха, че те не са поръчвали никакви действия край реката. От екоминистерството
допълниха, че става въпрос за разчистване на наноси от коритото, предоставено от регионалния шеф на Ловеч, само че без да са спазени всички законовите процедури.

От видеото, качено във "Фейсбук " профила на Борисов тази заран, въпреки всичко стана ясно, че влизането на тежка техника в коритото има връзка със градежа на "Хемус ". "Тука ли сте пипали вие баластрата. Казал съм санкции, актове на регионалния, на всички да се издадат ", съобщи Борисов.

Беше му отговорено, че разчистване на коритото на реката от островните наноси е били належащо, с цел да могат да се приготви постоянна площадка, на която да заемат позиция 200-тонните кранове, с които се инсталират 50-тонните греди на мостовете на бъдещата автомагистрала над Вит.

"Хубаво сте почистили, само че сте попрекалили. Сега да ми излязат инспекциите, ще ви глобя всичките ", отвърна министър председателят.

Той подреди на ръководителя на обекта да предложения представители на природозащитните организации при сектора край р. Вит и да им изясни какво е осъществено, като изиска и наставления за дейностите оттук насетне.

"Не може да влезем в спор. Ще ги докараш да видят трасето, да видят какъв голям градеж е. Разбра ли ме? ", сподели на прощаване Борисов. И получи отговор като в казармата - "Слушам ".

Инспектираният през днешния ден от Борисов сектор в градеж на "Хемус " е продължение на пуснатите при започване на октомври 9 километра от аутобана. Отсечката е с дължина 15.26 км, стартира от местността Боаза и стига до пресичането на третокласния път Луковит - Угърчин, където ще е пътен възел "Дерманци ". До момента обаче позволение за градеж има единствено за 1 километър от нея, като първата копка беше направена през април.

Както е известно, Агенция "Пътна инфраструктура " разпореди на държавното сдружение "Автомагистрали " ЕАД да проектира и построи сектора от автомагистрала "Хемус " от Боаза до Велико Търново, или общо 134 км, в това число и тази част, за която е сигналът. Държавното сдружение обаче разчита на подизпълнители.

След това министър председателят, придружаван от вицепремиера Томислав Дончев, посети и строителството на обходния път на Габрово и мястото, където ще стартира да се пробива тунелът под Шипка. "Вече имаме строители, които могат да вършат високи естакади и дълги тунели, което е народен капитал ", разяснява Дончев.

Обходният път обезпечава връзка сред няколко габровски квартала и извежда отвън града директния трафик, против който стачкуват локалните поданици, добави той. Целта е оборудването да бъде готово до края на годината, само че проверяващите установяваха, че има още доста работа.

"Археолозите ": Мараба, Бойко

Иначе и в днешното издание на риалити формата "В джипа с Бойко Борисов " министър председателят не изневери на стила си и спираше да поговори с всички служащи по пътя. Не отхвърли фотография на никого, като получи и пожелания "100 години все по този начин да ни почитате.

По пътя министър председателят не пропусна да подкани служащите да се възползват от хубавото време с думите: "Давайте, давайте, до момента в който още времето... Господ даде хубаво време тази година.

Работещи по археологическите разкопки роми приветстваха министър председателят с "Мараба, Бойко. Добре сме, работим ". "Ей това желая от вас, да работите ", отговори им Бойко Борисов.

Вече в колата, пък разяснява, че при археолозите единствено доцентите не са роми. "Ами би трябвало някой да копае ", добави возещият се в джипа вицепремиер Томислав Дончев.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР