Още един нов кандидат за място във Формула 1 беше

...
Още един нов кандидат за място във Формула 1 беше
Коментари Харесай

Нов азиатски тим ще се бори за място във Формула 1

Още един нов претендент за място във Формула 1 беше разгласен ден - LKY SUNZ, който е подсилен от американския фонд, инвестиращ в разнообразни спортове Legends Advocates Sports Group, както и от други азиатски вложители. Плановете на новия претендент са да подаде поръчка за присъединяване във Формула 1 от началото на сезон 2025.

Начело на плана е Бенджамин Дюранд, който през 2019 разгласи, че желае да влезе във Формула 1 с различен азиатски план - Panthera Team Asia. Другите две значими фигури в отбора са Андрю Пира, който е основен търговски шеф и Пол Флеминг, който е президент.

Идеята е новият отбор LKY (което идва от Lucky) SUNZ (от Sun за слънце) да е основан в Европа, само че също по този начин възнамерява да построи и нова база в югоизточната част на Азия. Плановете са отборът да дебютира във Формула 1 през 2025 или 2026 година.
 Андрети-Кадилак подаде документи за Формула 1 Андрети-Кадилак подаде документи за Формула 1
Досега най-сериозната кандидатура е на Майкъл Андрети, който получи поддръжката на на Дженерал Мотърс и Кадилак, а някогашният началник на БАР Крейг Полък е отпред на плана Formula Equal, в който би трябвало да работят еднакъв брой мъже и дами, като се счита, че финансирането му идва от Саудитска Арабия. А към момента не се знае накъде ще се насочи милиардерът от Хонконг Калвин Ло, който подсказа, че може да поддържа някой от новите претенденти или пък да финансира личен нов тим.
 Милиардер си търси сътрудник, с цел да влезе във Формула 1 Милиардер си търси сътрудник, с цел да влезе във Формула 1
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР