Още един елемент от ракета е открит днес - този

...
Още един елемент от ракета е открит днес - този
Коментари Харесай

Откриха втори елемент от ракета, този път край Несебър -

Още един детайл от ракета е открит през днешния ден - този път в региона на Несебър, съобщи бТВ.

В 13:10 ч. е подаден сигнал от риболовен транспортен съд, който е забелязал плаващ по повърхността обект, на четири километра югоизточно от Несебър.

Подаден е сигнал до дежурната работа на Главна дирекция “Гранична полиция ”, която предава сигнала на  Военноморските сили.

Търсенето на обекта е предоставено на корвета „ Решителни “ от състава на Военноморските сили, която го открива и подвига на борда си в 16:05 ч.

Вчера следобяд беше открита находка, която наподобява на ракета или торпедо със стабилизатори. Тя изплува на плажа сред Поморие и Ахелой. Летовниците са подали сигнал на телефон 112. На място са изпратени екипи на полицията. Пристигнал е и екип от Военноморската база в Атия, който е прибрал боеприпаса за неутрализиране.

" Това е празен стартови мотор на противовъздушна ракета ", разяснява малко по-късно адмирал Кирил Михайлов, пълководец на Военноморските сили на България. Обектът е изцяло безвреден , това е част от ракета, която е паднала в морето, разясни той.

Според специалист, с който се съветва OFFNews, на фотографията е първа степен, ускорител, от ракета 57E6 на Противовъздушна отбрана комплекса Панцир, който е на въоръжение в съветската войска.

Системата Панцир-С1 е на въоръжение в армията на Русия и е употребена интензивно за обстрел на украински позиции през последните месеци. Комплексът има версии за наземно и морско базиране, няколко съветски комплекса бяха ситуирани и на Змийския остров до освобождението му от ВСУ. Като се има поради на интензивността на използването на комплекса въз основата на военните сводки през последните месеци, е допустимо в акваторията на Черно море да има още такива детайли от употребявани ракети, които от време на време могат да стряскат летовници и поданици на крайбрежието.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР