Още един български медик загуби битката с коронавируса. Д-р Маринчо

...
Още един български медик загуби битката с коронавируса. Д-р Маринчо
Коментари Харесай

Още един лекар загуби битката с ковид

Още един български доктор загуби борбата с ковид. Д-р Маринчо Маринов, доктор в Спешната помощ в Плевен, е умрял през вчерашния ден, оповестиха от БЛС и от Асоциацията на медиците, работещи в Спешната помощ.

" Български лекарски съюз изрича своите дълбоки съболезнования на фамилията и околните на умрелия доктор Маринчо Маринов, както и на сътрудниците му от ЦСМП-Плевен. С дълбока тъга посрещнахме новината за гибелта на нашия сътрудник. Д-р Маринов ни напусна, само че с достолепие и до последно изпълняваше своя професионален и честен дълг. Поклон пред неговата безрезервност и храброст. Светла му памет! ", написаха от съюза.

Той е един от създателите на СРС „ Подкрепа " -Плевен, ръководител на огромна за района синдикални секции в ЦСМП.

" Нашият брат доктор Маринов бе ръководител на районния медицински профсъюз, член на районния съвет на СРС „ Подкрепа " - Плевен, член на Изпълнителния и Федеративен съвет на Медицинска федерация ", написаха в скръбното уведомление от синдиката.

Д-р Маринов е приключил Медицинския университет в Плевен, експерт е по обща медицина и хирургия и до последно е работил в ЦСМП-Плевен.

Той се е лекувал самичък до последно, с цел да бъде в тежест на така и така претрупаните си сътрудници.

" Поклон, доктор Маринов,заразил се от Ковид 19, по време на работа, до последно се борил с заболяването самичък, с цел да не товари сътрудниците си!Някога дружно един до друг водихме борби за правата на незабавните медици!

Съболезнования на сътрудниците от ЦСМП Плевен  и околните му ", написаха сътрудниците му от Националната асоциация на работещите в незабавна здравна помощ.

Той е 16-ият наш доктор, покосен от болестта от началото на пандемията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР