Още един българин, чакащ за белодробна трансплантация, почина. 17-годишният Красимир

...
Още един българин, чакащ за белодробна трансплантация, почина. 17-годишният Красимир
Коментари Харесай

Почина 17-годишно момче, чакало за белодробна трансплантации

Още един българин, чакащ за белодробна трансплантация, умря. 17-годишният Красимир Коев не съумя да дочака животоспасяващата интервенция. През декември изпада от листата на чакащите поради влошено положение.

У нас към момента сходни интервенции не се вършат, а втора година здравните управляващи не могат да намерят непозната клиника, където да изпращат тежкоболните като Красимир. По сметки на министерството става дума за 15 души, а съгласно самите пациенти – те са към 1000.  Според пациентските организации в последната година са умряли минимум 12 от чакащите за белодробна трансплантация. Състоянието на останалите се утежнява прогресивно.

От министерството още веднъж обясниха, и то в писмен тип, че работят по въпросите с договаряния с европейски лечебни заведения и образование на български лекари. Решение щяло да има " при започване на годината ". Продължавали опитите да се възвърне договорът с Виена, както и да ни одобряват за пълновръстен член на " Евротрансплант ", с цел да имаме по-голям късмет в договарянията.

Междувременно от ден на ден заболели избират да емигрират.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР