Още две страни от Европейския съюз - Словакия и Малта

...
Още две страни от Европейския съюз - Словакия и Малта
Коментари Харесай

Словакия и Малта също отзовават посланиците си от Русия

Още две страни от Европейския съюз - Словакия и Малта - отзовават посланиците си в Москва за съвещания, оповестяват съветските медии. По-рано през днешния ден Люксембург също разгласи, че отзовава посланика си от Русия.

Министърът на външните работи на Словакия Мирослав Лайчак посочи, че посланикът на страната в Русия се отзовава за първи път от 20 години. Това деяние е обвързвано с обвиняванията от страна на Англия по адрес на Москва, че е виновна за нападението против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия на 4 март в британския град Солсбъри.

 Люксембург отзова посланика си в Русия
Люксембург отзова посланика си в Русия

Люксембург изрично осъжа нападението против Сергей Скрипал

" Що се отнася до апела на Англия, според който нейните съдружници експулсираха от страните си дипломати, работещи в качеството на необявени сътрудници на специфичните служби, ние го одобряваме доста съществено, обмисляме го. В контакт съм с ръководителите на нашата страна и с задграничните сътрудници ", уточни Лайчак.

Той добави, че възнамерява да разиска този въпрос с шефа на словашкото контраразузнаване SIS. По думите му, окончателното решение за вероятно експулсиране би трябвало да бъде взето от управлението на страната.

Междувременно Малта също отзовава посланика си от Москва.

" Правителството на Малта показва цялостната си взаимност с държавното управление на Англия на фона на това съществено предизвикателство за нашата обща сигурност ", акцентираха малтийските управляващи в " Туитър ".

 Европейски Съюз отзовава посланика си от Москва
Европейски Съюз отзовава посланика си от Москва

В знак на взаимност с Лондон поради отравянето на Скрипал…

Миналата седмица Европейският съюз отзова посланика си от Русия.

В понеделник 16 страни от Европейския съюз, а също по този начин Съединени американски щати, Канада, Австралия, Норвегия, Украйна и няколко други страни взеха решение да експулсират съветски дипломати поради покушението против Скрипал. Решението за експулсиране беше взето в поддръжка на Англия, която упреква Русия за химическата офанзива, която е първата на територията на Европа от Втората международна война насам.

Руските управляващи оповестиха експулсирането на техни дипломати като " неприятелска и провокативна стъпка " и дадоха обещание да приготвят ответни ограничения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР