Още две нови линейки бяха предоставени на Центъра за спешна

...
Още две нови линейки бяха предоставени на Центъра за спешна
Коментари Харесай

Спешният център във Варна получи 2 нови линейки

Още две нови коли за спешна помощ бяха предоставени на Центъра за незабавна здравна помощ във Варна от Министерството на здравеопазването. Това заяви за Moreto.net шефът на звеното в морската столица доктор Мая Рашева.

И двата автомобила са оборудвани с нова здравна инсталация, като единият е общоприет, а другият е с висока проходимост 4х4. Те ще бъдат разпределени във филиалите на Бърза помощ, надлежно в Дългопол и Провадия.

По-рано през годината Спешният център в морската столица получи още 4 коли за спешна помощ, 3 от тях бяха предопределени за Варна и една за Долни Чифлик. Така броят на новите профилирани коли от началото на тази година е 6.

Д-р Рашева показа, че до края на 2021 година, когато завършва договорът с министерството за възобновяване на автопарка на Спешното се чака да бъдат доставени още нови коли за спешна помощ, тъй че да бъдат задоволени потребностите на екипите.

Проектът за доставка на нови коли за спешна помощ в страната е финансиран от Европейския фонд за районно развиване, посредством Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 година, с общ бюджет 163 897 815 лева и тригодишен период за осъществяване до 23.10.2021 година По проект до тогава би трябвало да бъдат раздадени 400 нови профилирани автомобила за Бърза помощ.

До момента предоставените коли за спешна помощ в другите краища на страната са 82, а до края на годината следва да бъдат доставени още 70. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР