Още два американски военни самолета на САЩ, натоварени с тонове

...
Още два американски военни самолета на САЩ, натоварени с тонове
Коментари Харесай

В Пакистан продължават да пристигат помощи от САЩ за засегнатите от наводненията

Още два американски военни самолета на Съединени американски щати, натоварени с тонове помощ за засегнатите от провокираните от мусонните дъждове наводнения в Пакистан, кацнаха в южната провинция Синд, заяви Асошиейтед прес.

Говорителят на пакистанската Служба за гражданска авиация Сайф Ула съобщи, че всеки аероплан е претрупан с към 35 тона филантропична помощ, която ще бъде разпределена в провинцията от Световната стратегия на Организация на обединените нации по прехраната.

Ула добави, че почналата в четвъртък интервенция на Съединени американски щати ще продължи до 16 септември.

Пакистан беше обиден от извънредно мощни мусонни дъждове, които тази година започнаха още в средата на юни. Множество чиновници и специалисти упрекнаха изменението на климата за дъждовете и произлизащите от тях наводнения.

Ула добави, че през днешния ден в Карачи са пристигнали и още два полета с помощи от Обединените арабски емирства. Досега организациите на Организация на обединените нации и няколко страни са изпратили голям брой самолети с помощ. Според управляващите ОАЕ е един от най-щедрите донори.

Близо 1400 души починаха, 13 000 бяха ранени и милиони останаха без дом в резултат на тежките наводнения, които унищожиха и пътна и информационна инфраструктура. В най-тежко засегнатата провинция Синд починаха 621 души, в това число 270 деца, а 8400 души бяха ранени. Наводненията потопиха посеви и овощни градини, а хиляди къщи от тиня и тухли се срутиха под потопа. Останалите без дом се приютиха в палатки край развалените пътища. Според последния отчет на управляващите невижданите мусонни дъждове и наводнения са унищожили над 1,5 милиона къщи, 63 моста, 2688 километра пътища. Близо половин милион животни са се удавили при наводненията в провинция Синд, които са оставили без жилище над 30 милиона души.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР