Още до 14 млн. лв. отпуска държавния бюджет на здравното

...
Коментари Харесай

Одобриха още 14 млн. лв. за ремдесивир и пари за първа линия през 2021 |

Още до 14 млн. лева отпуска държавния бюджет на здравното министерство за пазаруване на ремдесивир, оповестиха от Министерски съвет след държавното съвещание. Предвид изключителните условия в изискванията на усложнена епидемиологична конюнктура от COVID-19 се постанова своевременното обезпечаване на ремдесивир, разясняват оттова.

Правителството утвърди и финансово систематизиране на средствата от Европейски Съюз за 2021 година в поддръжка на превъзмогването на последствията от коронакризата по механизма REACT-EU.

Парите се разпределят в два транша с бюджетите на Европейски Съюз за 2021 и 2022 година За следващата година средствата от REACT-EU за България са 804,2 млн. лв.. С тях ще бъдат финансирани ограничения за поддръжка на вложенията в артикули и услуги за здравно обслужване, капиталова поддръжка за дребни и междинни предприятия, схеми за претовареност и поддръжка за независимо заети лица. Предвидени са и средства, с които ще бъде удължен планът „ Топъл обяд ".

Правителството даде единодушие също по този начин да бъдат разпределени безвъзмездните помощи по стратегия „ Развитие на човешките запаси " от 182 млн. лева С парите се обезпечават заплащанията по 1000 лв. месечно за 23 000 медици на първа линия, изплащането на обезщетенията за заетите в неплатен отпуск от затворените стопански браншове, както и сключването на контракти с общините за даване на патронажна грижа за най-уязвимите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР