Още четири класни стаи са напълно преобразени в ОУ Петко

...
Още четири класни стаи са напълно преобразени в ОУ Петко
Коментари Харесай

Още 4 класни стаи в ОУ „Петко Р. Славейков предлагат иновативна учебна среда

Още четири класни стаи са изцяло преобразени в ОУ „ Петко Р. Славейков ” във Варна. След повсеместен ремонт пространствата са обзаведени с нови образователни маси за всеки възпитаник, ергономични столове и шкафове, а декоративното оформление основава уют и въодушевление в актуалната просветителна среда.

При откриването на новата образователна година учебното заведение посрещна своите ученици и с освежен кулоар. Върху силуети на къщи от корк той разрешава учениците да показват своето творчество. Обособен е и библиотечен ъгъл, който също предизвика детската ученолюбивост.
Ремонтът, сбъднат със средства от учебния бюджет, е на стойност 30 000 лева

„ Мултимедийни проектори и интерактивен 65-инчов тъч екран с компютърен модул дават опция актуалните технологии да бъдат част от образователния развой. Въведената облачна технология улеснява шерването и използването на просветителните запаси, усъвършенства връзката в учебната общественост ”, изясни Нели Павлова, шеф на ОУ „ Петко Р. Славейков ", което през 2017 година беше отличено на годишните награди Webit AWARDS като най-иновативно учебно заведение в страната.

С финансиране, извоювано в границите на самодейността „ Училища на бъдещето ” на Фондация Америка за България, същата година във варненското школо бяха напълно преобразени шест класни стаи и водещият към тях кулоар. Превърнати в съвременни домове на математиците, на сладкодумните разказвачи на приказки, на изкуствата, на природолюбителите, на смелите пътешественици и на спортистите, стаите получиха креативна атмосфера, в която учителят да затвърди ролята си на наставник и консултант.

„ С новите четири актуализирани класни стаи ОУ „ Петко Р. Славейков " уголемява новаторската среда, която подтиква учениците да развиват своите познания и умения и да се показват чудесно на изпити и надпревари. Доказателство за това са и резултатите от последното национално външно оценяване. Те класираха учебното заведение на второ място по математика и на четвърто по български език и литература в района, а седмокласничка се оправи ослепително със дилемите, като завоюва оптималните 100 точки ”, напомни Нели Павлова и благодари на всички учители за професионализма и всеотдайността, които ежедневно влагат в работата си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР