Още четири деца в Пловдив са заразени с коклюш и

...
Още четири деца в Пловдив са заразени с коклюш и
Коментари Харесай

Нови случаи на коклюш в Пловдив

Още четири деца в Пловдив са инфектирани с коклюш и по този начин случаите от последните дни стават общо осем, оповестяват от РЗИ-Пловдив, представени от Радио Пловдив.

Най–тежко е положението на момиченце на година и четири месеца, което е настанено с пневмония в УМБАЛ „ Пловдив “. Детето е родено в Германия и неотдавна фамилията му се е върнало в България.

Направен му е един банкет на имунизацията против коклюш, само че откакто оздравее имунизационният проект ще продължи, изясни доктор Таня Учорджиева, шеф отдел „ Противоепидемичен надзор “ в РЗИ-Пловдив.

Сред новозаразените са двама ученици – 8-годишно момче от СУ „ Патриарх Евтимий “ и 11-годишно момче от ОУ „ Драган Манчов “. По–голямото е настанено през вчерашния ден в Инфекциозна клиника, а по–малкото се лекува в дома си. Класовете, в които учат второкласникът и четвъртокласникът в двете учебни заведения, са сложени под карантина. Четвъртият нов случай на коклюш е открит при момченце на година и 10 месеца, което се лекува в домашни условия.

Последните три инфектирани деца са с цялостен имунизационен статус, посочи доктор Учорджиева. Положителният резултат за коклюш е получен от частна лаборатория, където пробите са изследвани с пи си ар способ.

Припомняме, още четири са инфектираните с коклюш деца от предходните дни. Две от тях са възпитаници – 12-годишни момиче и момче от учебните заведения „ Черноризец Храбър “ и „ Димитър Матевски “ в Пловдив. Сред зарадените е 17-годишно момче от Асеновград и дете на година и девет месеца от Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР