Още 400 граничари ще бъдат наети през 2023 г. за

...
Още 400 граничари ще бъдат наети през 2023 г. за
Коментари Харесай

Гърция подсилва охраната по река Марица с още 400 граничари

Още 400 граничари ще бъдат наети през 2023 година за по-добра отбрана на гръцките граници, съобщи министърът на отбраната на жителите Такис Теодорикакос, представен от АНА-МПА и Българска телеграфна агенция.

Министърът приказва нощес след среща в полицейското ръководство на региона Роподи по въпросите на сигурността и миграцията. Той взе участие и в представянето на Програмата за развиване на провинциите Източна Македония и Тракия до 2030 година от премиера Кириакос Мицотакис, което се организира в северния гръцки град Комотини същия ден.

Около 250 от тези гранични патрули ще стартират да извършват отговорностите си през февруари, а останалите 150 ще го създадат през идващите месеци, добави той.

Гърция " не е подготвена да одобри даже един незаконен мигрант ", акцентира той и също по този начин прикани Турция да " спре да експлоатира мигрантите и да зачита гръцките граници, които са и граници на Европа ".

В момента в региона на Еврос дежурят към 1800 гранични патрула, които през 2022 година са предотвратили противозаконното влизане в Гърция на към 260 000 души. Гръцката полиция е арестувала повече от 1400 трафиканти на хора.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР