Още 38 души са починали в Швейцария от новия коронавирус

...
Още 38 души са починали в Швейцария от новия коронавирус
Коментари Харесай

И Швейцария е сериозно ударена от коронавируса

Още 38 души са умряли в Швейцария от новия ковид (COVID-19) през последните 24 часа, оповестиха от здравното министерство на страната.

До момента общият брой на жертвите в алпийската република е 241 души, а броят на инфектираните се е нараснал за последното денонощие до 13 259 от 12 161 души доскоро.
 Швейцария към този момент има над 10 000 инфектирани с ковид, а Русия е покрай 1000
Швейцария към този момент има над 10 000 инфектирани с ковид, а Русия е покрай 1000

Към тази заран са доказани 10 714 случая, а 161 души са умряли.

Медицински подразделения на армията са ситуирани в лечебни заведения, с цел да оказват помощ в спешни региони като Тичино, който граничи с Италия, като армията употребява своя стратегически ресурс от фармацевтични артикули, с цел да покрие възходящото търсене, прецизира " Ройтерс ".

Подобно на другите европейски страни, Швейцария подкрепя своята наранена от рецесията стопанска система, а държавни заеми на стойност 20 милиарда швейцарски франка (21 милиарда долара) станаха налични в четвъртък.

Министърът на финансите Уели Маурер даде да се разбере през днешния ден, че държавното управление е задоволено да помогне с държавни заеми на стойност над 20 милиарда $, само че че се нуждае от връщане парите назад и не може да компенсира загубите на приходи.

Маурер сподели пред радио SRF: " Ние не разпределяме федерални пари, а пари на данъкоплатците. Много от тези, които заплащат налози, към този момент са отчасти безработни, работните им места са под въпрос и в този момент ние лишаваме парите от тях и ги разпределяме някъде, където също има проблеми. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР