Още 30 хиляди души - самотно живеещи възрастни, хора с

...
Още 30 хиляди души - самотно живеещи възрастни, хора с
Коментари Харесай

Още 30 хиляди души могат да бъдат включени в схемата Патронажна грижа

Още 30 хиляди души - самотно живеещи възрастни, хора с увреждания и сложени под карантина, могат да бъдат включени в схемата "Патронажна грижа " на Оперативна програма "Развитие на човешките запаси ". По тази скица са отпуснати още 45 милиона лв., с цел да могат общините да разширят активността ѝ. Към момента над 13 000 души получават грижа по домовете си.

Има запас към схемата да се включат и локалните управляващи, които досега не са го създали. Пред БНР зам.-министърът на обществената политика Зорница Русинова разяснява, че сега 156 общини работят по схемата "Патронажна грижа ", 45 към този момент са поискали да разширят активността си, а 20 от тези поръчки са обработени. Така, към днешна дата, още 7 хиляди нуждаещи се са включени. Само в Пловдив те са над 1500 в допълнение.

Утре общественото министерство ще дава уточнения посредством видеовръзка по какъв начин да се кандидатства по схемата. Русинова беше безапелационна, че има канали, по които да се разбере кои са хората, които имат най-голяма потребност от поддръжка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР