Осемкратният шампион Рафаел Надал се постара да си улесни натоварената

...
Осемкратният шампион Рафаел Надал се постара да си улесни натоварената
Коментари Харесай

Надал се постара да улесни програмата си за деня в Рим

Осемкратният първенец Рафаел Надал се постара да си улесни натоварената стратегия в четвъртък на тенис шампионат от сериите “Мастърс” в Рим. Както е известно, заради мощния дъжд през вчерашния ден уредниците взеха решение да сътворят полуда в графика за днешния ден и да принудят любимците да играят по два мача на кортовете във Вечния град.

Надал въпреки всичко свърши бързо работата си в първия от двата планувани дуела - той разнищи Жереми Шарди с 6:0, 6:1 за 68 минути игра, въползвайки се от слабата продукция на противника си.

A masterclass from @RafaelNadal

The eight-time champ races past Jeremy Chardy 6-0, 6-1. #ibi19 pic.twitter.com/SdFDQFlEOP
— ATP Tour (@ATP_Tour) May 16, 2019
Рафа ще има единствено няколко часа отмора, преди към 21 часа наше време да излезе още веднъж за дуел против Николоз Басилашвили. Матадора сервираше чудесно против Шарди, който пък се “постара” да не му оказва сериозна опозиция и позволи пет пробива.

В кариерата си Шарди продължава да няма извоюван сет в трите си дуела против Краля на клея, който пък още няма купа този сезон освен на клей, а и като цяло през 2019-а. Надал обаче е в серия от три следващи полуфинала на червени кортове и ще се стреми към рекорден девети успех в Рим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР