Осем щата и Окръг Колумбия провеждат първични избори. Това е

...
Осем щата и Окръг Колумбия провеждат първични избори. Това е
Коментари Харесай

8 американски щата гласуват на първични избори

Осем щата и Окръг Колумбия организират първоначални избори . Това е най-големият тест за готовността на локалните управляващи да провеждат избор по пощата и безвредно гласоподаване по време на пандемията от ковид, осведоми " Ройтерс ".
 Байдън води с 10% пред Тръмп
Байдън води с 10% пред Тръмп

53% от записаните гласоподаватели избират Байдън...

Четири от щатите, които гласоподават през днешния ден - Пенсилвания, Индиана, Мериленд и Род Айланд - отложиха първичния избор по-рано тази година, с цел да избегнат разпространяване на ковид, който лиши живота на повече от 104 000 души в Съединени американски щати.

Всички осем щата, в това число Айова, Монтана, Ню Мексико и Южна Дакота, насърчиха или разшириха опциите за гласоподаване по пощата като по-безопасна опция . Това докара до рекорден брой молби за гласоподаване по пощата в доста щати.
 Байдън взима и Хаваите
Байдън взима и Хаваите

Въпреки че към този момент няма съперници

Първичните избори се организират на фона на спор сред републиканците и демократите по отношение на гласуването по пощата . Демократите го дефинират като безвреден метод, до момента в който президентът Доналд Тръмп счита, че е обвързвано с измами. Редица изследвания са открили, че има малко доказателства да се правят изборни измами при гласоподаване по пощата.

Вероятно някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън ще е формалният претендент на демократите за държавен глава в борбата против Тръмп, макар че предстоят гласувания и в други щати.

Президентските избори в Съединени американски щати са на 3 ноември, вторник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР