Осем партии и три коалиции вече са подали документи за

...
Осем партии и три коалиции вече са подали документи за
Коментари Харесай

Осем партии и три коалиции вече подадоха документи за местните избори

Осем партии и три обединения към този момент са подали документи за регистрация, сподели пред публицисти ръководителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова. Тя напомни, че крайният период за подаване на документи е 13 септември, 17:00 часа. 

Партиите и обединенията би трябвало да показват подписка с не по-малко от 2500 гласоподаватели, които поддържат тяхното присъединяване в локалните избори, уверение за настоящо положение, уверение от Сметната палата за импортирани финансови доклади, пример от подписа на представляващия, печата, банковата сметка, на която ще се обслужва акцията, изясни Нейкова. Тя добави, че обединенията би трябвало да показват и съдружно съглашение. 

Документи подадоха партиите „ Българска нова народна власт “, " Свобода ", „ Партия на Зелените “, „ Пряка народна власт “, „ Развитие за Септември и района ",  БСД-Евролевица, „ Български социалдемократи “ и обединенията " Заедно за мощна община ", " Граждани за общината “ и " Съединение за Пловдив ". 

За присъединяване в локалния избор политическите обединения би трябвало да се записват в ЦИК. Ако партия или коалиция не е записана в ЦИК, тя не може да се записва след това и в ОИК и да взе участие в локалния избор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР