Осем от ранените са в тежко състояние, сред които и

...
Осем от ранените са в тежко състояние, сред които и
Коментари Харесай

Руска ракета порази жилищни блокове в Кривой рог: поне три са жертвите, десетки са ранени

Осем от ранените са в тежко положение, измежду които и три деца, едното от които на 4 годинки, съобщи Франс прес, като се базира на Сергий Лисак, регионален шеф на Днепропетровска област. Общо 10 деца са измежду потърпевшите.

При офанзивата са били изумени 5-етажен и 9-етажен блок. Девет души са били избавени от изумените здания. 

На собствен ред Украйна предприе във вторник нови офанзиви с дронове по Русия за втора поредна вечер, предадоха международните организации и Българска телеграфна агенция, като се позоваха на локални представители.

Причинени са били вреди на газопровод и на електропреносна мрежа, което е довело до прекъсване на тока за няколко села в Белгородска област, съобщи Ройтерс.

" Никой не е ранен ", съобщи Вячеслав Гладко, губернатор на региона, която граничи с Украйна.

Четири украински дрона са били унищожени там и падащите парчета са предизвикали вреди на газопровод, захранващ с газ едно село и са станали причина за прекъсване на тока в две други села, съобщи Гладков. В град Губкин няколко къщи са били развалени.

Губернаторът добави, че град Шебекино е бил подложен на обстрел от украинските сили, като един мъж е бил ранен и електропровод е бил развален.

Губернаторът на Курска област Роман Старовойт сподели, че са били унищожени четири ориентирани към нея украински дрона.

Бомбоубежище в Белгород, Русия
Снимка: AP/БТА

Губернаторът на Воронежка област Александър Гусев сподели, че противовъздушната защита на няколко пъти е била ангажирана за отбиване на офанзиви с дронове на Украйна, само че нямало последствия за цивилни обекти вследствие на нападението. Той сподели, че над региона са били свалени над 30 дрона, съобщи ТАСС.

Губернаторът на Брянска област Александър Богомаз съобщи, че силите за противовъздушната защита са унищожили 7 дрона.

В Рязанска област беше обявено за пожар на територията на нефтозавод и догатката е, че там е паднал дрон, съобщи ТАСС. Двама души са потърпевши и са признати за лекуване.

Дрон е бил свален и при доближаване към петролна рафинерия в Ленинградска област, заяви губернаторът Александър Дрозденко, съобщи Ройтерс.

В Липецка област също беше оповестена паника за офанзива с дронове, само че след това тя беше анулирана.

В понеделник вечерта Украйна нападна с дузина ракети и дронове цели в Русия, като при офанзивата бяха нанесени съществени вреди на огромна петролна рафинерия. Въоръжени проксита на Украйна пък се пробваха да преминат през сухопътната граница, напомня Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР